Popolna pričeska: Top frizura za najdaljšo noč v letu

Poskrbi za njegov pospešen utrip z eno izmed najbolj glamuroznih frizur, ki se jih ne bi branile niti največje hollywoodske zvezdnice. Maksimalen volumen, dramatično speti lasje ali neukrotljivi kodri bodo poskrbeli, da boš samozavestno prikorakala na najbolj divjo zabavo in osupnila vse prisotne.

Zapeljiva diva (foto: Marc Hom, Aleksander Štokelj) Marc Hom, Aleksander Štokelj
22. 12. 2011

1. Zapeljiva diva

Mehko padajoči lasje, ki skrivnostno zakrivajo tvoje oči, oddajajo tako seksi vibracije, da jih bo čutiti po celem prostoru. Gladka tekstura pričeske bo tako kar klicala po pozornosti.

Ustvari najbolj vroč videz, ki ga na rdeči preprogi uporabljajo tudi zvezdnice:

 • Uporabi za lešnik veliko količino kreme za oblikovanje in jo enakomerno nanesi na lase. S tem boš zgladila vse nepravilnosti, pričeska pa bo pripravljena za nadal­jevanje.
 • Lase s prsti počeši na eno stran in jih vse od korenine do brade zravnaj z ravnalnikom.
 • Nato uporabi kodralnik las, preos­talo dolžino las pa oblikuj v kodre, ki bodo poskrbeli za pravo dinamičnost pričeske.  Pramen sprednjih las naj rahlo pada čez oči, medtem ko lase na drugi strani počeši za uho.

2. Nedolžni kodri

Ena najbolj zaželenih frizur ta hip bo razkrivala ravno prav. Čeprav ni preveč vpadljiva, jo boš lahko nosila tudi na najbolj svečanih dogodkih.

Morda se ti zdi pričeska zahtevna za oblikovanje, vendar ne skrbi. Tudi ti jo lahko osvojiš.

V treh preprostih korakih:

 • Na preči uporabi suhi šampon, s katerim bodo tvoji lasje videti bolj polni. Nato na srednjo dolžino las in konice nanesi kremo za oblikovanje.
 • Lase primi v čop, jih vse do konic zavrti v obratni smeri urnega kazalca in na sredini fiksiraj v vozel. Če so tvoji lasje dovolj dolgi, naredi še enega. Spodnji del las razporedi v majhne pramene in jih zvijaj, dokler ne nastanejo kodri.
 • Zdaj poskrbi za volumen las, ki ga boš najbolje dosegla s kremo za oblikovanje. Pramen sprednjih las naj na isti strani rahlo pada čez oči, medtem ko lase na drugi strani počeši za uho in jih pritrdi z lakom.

3. Do konca razmršena

Videz prave seks bombe boš naj­bolje dopolnila z razmršeno pričesko, ki se ji tvoj dragi ne bo mogel upreti. Zato ne bodi začudena, če boš na vrhuncu zabave deležna nespodobnega povabila.

Takšen videz zahteva zelo veliko volumna.

Najlažje ga boš dosegla z močnim lakom za lase:

 • Lase razporedi na več majhnih pramenov. Nato vsak pramen zvij v koder in ga na glavi pripni s sponko. Nadaljuj, vse dokler ne bodo oblikovani v majhnih zvitkov.
 • Po 15 minutah odstrani sponke in s krtačo razčeši lase. Nato uporabi peno v razpršilu, ki bo poskrbela za obstojnost frizure.
 • Sprednje lase med temenoma začasno spni, da ti ne bodo v napoto.
 • Nato lase med ušesom in temenom na vsaki strani počeši ter jih spni s sponko. Nanesi toliko pene spreju, da bodo lasje videti skoraj mokri.
 • Zgornji del las razpusti in jih v stilu Amy Winehouse privzdigni po želji. Počeši jih nazaj in učvrsti z lakom.

4. Seksi poni

Dolg, poln volumna in nekoliko domišljav čop bo poskrbel za sprejem, kot se šika. Odloči se za poudarjen make-up, ki ga bodo idealno dopolnili lepo padajoči lasje.

Tudi če nimaš dolgih las ali mehkih kodrov, boš več kot primerna za tole seksi različico:

 • Ponovi postopek z oblikovanjem majhnih zvitkov, ki si ga že osvojila pri razmršeni pričes­ki, nato lase rahlo razčeši s krtačo.
 • Glavo nagni naprej in lase dobro pričvrsti v čop čim bolj visoko na glavi. Te skrbi, ker so tvoji lasje tanki in ravni? l Lahko se odločiš za začasni podaljšek, ki ga ravno tako oblikuj, da bo čim bolj podoben tvojim lasem.
 • Uporabi prah za lase, ki bo poskrbel za maksimalen volumen in polnost tvoje pričeske.

Besedilo: Manca Čampa, fotografije: Marc Hom, Aleksander Štokelj