Popolna linija bikinija

Priznajte, gladek in lepo oblikovan ‘grmiček’ je tako zapeljiv in hkrati del osnovne higiene, toda kaj ko zahteva toliko bolečine in nenehnega urejanja. Cosmo je zbral vse novice in nove izdelke za odstranjevanje dlačic ter nekaj osnovnih trikov, ki jih morda še ne poznate.

28. 4. 2005

Vroče novice o odstranjevanju dlak

Bolečine - ne, hvala!

Najbrž že veste, da trpljenje ob depilaciji zmanjšate tako, da predel tik pred puljenjem ‘omrtvičite’ z ledom. Če kljub temu ne zdržite, uporabite pršilo Xylocaine, lahko pa zdravnika prosite za mazilo, ki ga bodo zmešali v lekarni in vsebuje anastazin ali benzocaine. Da pri voskanju ne boste več tulile, ga nanesite od 20 do 25 minut, preden se boste lotile puljenja.

Laserji so dostopni vsakomur,

tako črnolaskam kot rjavolaskam in svetlolaskam, da je le dlaka temnejša od barve kože, ki ne sme biti sveže zagorela. Trajno odstranjevanje dlak z laserjem je poluren postopek in prvič boste zanj odšteli 24.000 SIT, ob ponovitvi - čez 14 dni pa še 12.000. Nato kar nekaj časa dlak ne bo na spregled.

Da bo koža povsem gola, so v povprečju potrebni 4 takšni ‘dvakratni obiski’ (in plačila seveda), ker laser dokončno uniči dlako le, ko je v fazi rasti. Teden po posegu ni priporočljivo kopanje v bazenu ali sončenje brez visokega zaščitnega faktorja.

V Medicinsko estetskem centru Studio Matraj no odstranjevanje dlak z laserjem uspešno opravljajo že 6 let. Zadovoljne so tudi tiste bolj občutljive, saj najnovejši rubinski laser kožo ob postopku hladi s posebnim plinom v pršilu in tako skoraj ne povzroči bolečin. Za individualni posvet, ki je pred takšnim posegom potreben, se lahko naročite na tel. 04 2026794.

Zaviralci dlak so preplavili trg

Lansko leto so na trg prodrli izdelki za zaviranje rasti dlak, katerih ključna sestavina je soja. V tujini že vključujejo novega ‘zaviralca’, ki se imenuje capislow. To je rastlinski izvleček, ki zavira rast dlak tako, da upočasni presnovo v ponovnem rastnem procesu dlak. Seveda ne boste popolnoma brez dlak, toda če izdelek mesečno nanašate dvakrat dnevno, se boste brili ali depilirali manjkrat. Sojo vsebuje Bebe Young Care Smooth Touch.

Če se boste odločile za depilacijo …

- Se boste tega lotile kar same doma? Preden poskusite, se prepričajte, da so dlake dolge vsaj 7 mm.

- Pred depilacijo naj bo koža popolnoma suha. Če se močno potite, predel najprej popudrajte z otroškim pudrom, ki bo vsrkal vlago.

- Izbira je vaša: lističi ali depilator! Če imate raje opravljeno v eni potezi, izberite nežne in učinkovite Veet Mini trakove s hladnim voskom, ki imajo priložene tudi vlažilne robčke za nego po depilaciji.

Ljubiteljicam ženskih strojčkov pa predlagamo Philips Beauty Satin Ice, ker gibljiva glava s hlajenjem zmanjšuje bolečino in ker ga lahko vzamemo tudi na taborjenje, saj ima akumulator.

- Dobra stran depilacije je, da ni nevarnosti poškodb, rezultat pa lahko traja kar do 4 tedne.

Če se boste odločile za britje …

Da bi zmanjšale draženje, brijte v smeri rasti dlak, najbolje ob koncu prhanja, saj bodo tako dlačice in koža mehkejše, predel pa boste očistile brez mila, le še z vodo.

Prepričajte se, da je britvica ostra in čista. Nad novim pripomočkom Wilkinson Sword Intuition smo naravnost navdušeni, saj je britvica vse v enem. Okrog trojnega gibljivega rezila ima negovalno sredstvo, ki daje mehko peno za nežno in gladko britje. Ker vsebuje aloe vero, ki kožo pomirja, ter negovalno kakavovo maslo in vitamin E, je primerna tudi za občutljivo kožo. Enostavno in hitro britje v eni sami potezi za seboj ne bo pustilo niti ene dlake!

Gel ali pena za britje naj vsebujeta sestavine, ki kožo pomirijo, npr. kamilico ali aloe vero. Oboje smo našli v gelu in peni Wilkinson Sword Lady Protector.

Srčki, črtice ...

Želite svojemu fantu pripraviti vroče presenečenje? Na venerinem gričku oblikujte drzno strelo, vroč srček ali celo njegove inicijalke. S svinčnikom za ustnice najprej začrtajte želeno obliko ali iz tršega papirja oblikujte šablono, nato obrijte ali depilirajte dlačice okrog nje. Odličen pripomo ček je Remington Aparat za prirezovanje dlačic bikini predela Trim Shape. Pri takšnem bikiniju je poraščenost genitalij nesprejmljiva!

Pozabite na vnete pike in podkožne dlake

Naj vnete ali podkožne dlake ne uničijo sicer zapeljivo urejenega bikinija. Tako se jih boste znebile za vedno!

Vraščene dlake so del vsakega bikinija. Te boleče rdeče pike se pojavijo, kadar se dlaka med ponovno rastjo zvije pod kožo in naredi bulico. Vraščanje in vnetje dlak preprečite, tako da večkrat med prhanjem z nežnim pilingom odstranite kožo, ki ovira dlako, da bi prodrla na površje.

Kožo nato namažite s kremo, bogato z aloe vero, npr. Amai Vlažilni losijon za telo. Aloe vera deluje antiseptično in omogoča, da se koža hitreje obnavlja. Če verjamete, da je dobro le naravno, uporabite čudovito zdravilno olje čajevca, ki preprečuje in blaži vnetja dlak. Nanesite ga le na oboleli predel, saj hkrati tudi izsušuje kožo!

Občutek je tako dober, pravijo ženske, ki so bikini uredile po brazilsko (med njimi tudi Gwyneth Paltrow, Sarah Jessica Parker in Christy Turlington); seks je bolj čuten, boljši je občutek pri kopanju in nošenju spodnjega perila. Če želite le brazilsko črtico, se izogibajte običajnim kremam za depiliranje, ker lahko na občutljivi koži okrog genitalij povzročijo kemične opekline. Izberite takšno, ki je namenjena depilaciji nežne kože, kot je npr. depi lacijska in podepilacijska krema Veet Duo Bikini.

Samanta iz Seksa v mestu je nekoč izjavila: “Sramne dlake o vas povedo prav toliko kot čevlji!” Torej pazite in stvarem tam spodaj namenite dovolj časa in denarja! In kaj o tem pravijo moški? V Kakšna frizura tam spodaj vas najbolj vzburi?

Odgovorilo je več kot 700 moških:

34 % popolnoma brez dlake

32 % lepo oblikovana in urejena

27 % skoraj gola s tanko črtico

7 % divja, naravno razraščen grm

Nika Veger