Trend spomladanskih frizur: kitke in zvitke!

Kitke so vroče na modnih brveh in rdečih preprogah, nam pa so všeč tudi zato, ker spodbujajo družabnost: namesto k frizerju s temi predlogi in nasveti za njihovo ustvarjanje zavij k prijateljici.

Emerson (foto: Shutterstock, All-about-fashion) Shutterstock, All-about-fashion
1. 4. 2013

Zadnja različica z brvi

Lase oddeli na dva dela s prečko, ki prek zatilja poteka od enega do drugega ušesa. Spodnji del spni, zgornji del las pa začni pri enem ušesu plesti v kito ter nadaljuj prek zatilja proti drugemu in naprej čez čelo.

Francoska različica

Iz las na kroni glave spleti francosko kito, nato pa pletenje nadaljuj v običajno kito. Zdaj na vsaki strani ušes iz tankega pramena spleti kitko. Združeni zadaj povleci skozi glavno kito, da se konca skrijeta pod njo.

Kita kot obroč

Ta frizura je najlepša, če imaš res dolge lase in lahko spleteš kito iz pramena na zatilju, nato pa jo preprosto oviješ okrog glave. Sicer pa se znajdi kot manekenke (npr. pri Son Jung), ki uporabijo trak ali obroč iz umetnih las, prepletenih v kito.

Bunka s kito

Na vrhu glave naredi čop. Oddeli debelejši pramen s spodnje strani in ga spleti v kito. Preostale lase natupiraj in zavij v bunko (figo s širo­kim narastiščem). Kito nežno zavij okrog bunke, tako da konec skriješ in spneš z lasnico.

Šolarka?

Nikakor; Paris je prava modna pozna­valka, ki ve, da dve običajni, le nekoliko neenako­merno pleteni kiti popes­tri­ta sicer resen in 'zategnjen' stajling.

Nasprotja se privlačijo

Povleci diagonalno prečko od enega kota čela prek sredine glave do nasprotne strani vratu. Spodnjo polovico prepleti v vpleteno francosko kito, zgornjo pa zgladi in obe združi v stranskem čopu.

Besedilo: Nika Veger

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri