Pomlad je idealen čas za nakup nove dišave

Naše uredništvo ti priporoča, da preizkusiš kolonjsko vodico s svežo zeliščno-sadno dišavo, ki te bo osvežila in navdala s pozitivnimi občutki.

Pomlad je idealen čas za nakup nove dišave (foto: profimedia) profimedia
3. 4. 2015

Ko v naše kraje pride pomlad, odložimo težke zimske plašče in skočimo v lahkotna oblačila. Temne barve zamenjajo svetlejše, pričesko nam končno ni več treba prilagajati kapi.

Podobno (le na drugačen način) se prevetritev dogaja tudi v naši kopalnici, še posebej na polički z dišavami, kjer "močne" parfume zamenjamo z lahkotnejšimi vonji.

Prav v tem času zato bolj pogosto posegamo po kolonjskih vodicah, ki imajo manj intenzivno dišavo od toaletnih (te pa manj od parfumskih).

Izraz kolonjska vodica tako ne pomeni nujno, da je dišava za moške, gre le za razliko v koncentraciji dišave (oznake si sledijo po tem vrstnem redu: parfum, eau de parfum, eau de toilette in eau de cologne).

Po odličnih kolonjskih vodicah naravnega vonja slovi znamka lepotno-negovalnih izdelkov Le Couvent des Minimes, ki prav zdaj predstavlja novo kolekcijo Eau de Matines, ki je poklon prav posebnemu trenutku, ko se narava prebudi in razkrije vse svoje lepote.

Le couvent

O tem priča tudi gravura, ki krasi izdelke in prikazuje samostanski zvonik, obsijan z žarki vzhajajočega sonca.

Med izdelki poleg mleka za telo, gela za prhanje, toaletnega mila in kreme za roke najdeš tudi kolonjsko vodico s svežo zeliščno-sadno dišavo not jabolka, pomaranče, limone in mete.

V srcu dišave se razvijejo nežne note hruškovih cvetov, obogatene z akordom sveže bazilike in figovih cvetov. Osnovne note palisandra, cedre in mehkega maska pa pričarajo občutek spokojnosti.

kolonjska

Ne boš verjela, ampak ta dišava ti dejansko v trenutku izboljša razpoloženje in polepša dan (psss ... v našem uredništvu jo imamo kar na mizi, da se vsake toliko časa malce "osvežimo").

Nova kolekcija je že na voljo na prodajnih mestih Muller po Sloveniji ter v veleblagovnicah Nama in Maxi v Ljubljani.

Še ne poznaš francoske blagovne znamke naravne kozmetike Le Couvent des Minimes?

Znamka je bila ustanovljena kot poklon bogati tradiciji zdravilnih receptov, ki so jih iz skrbno izbranih rastlin in zelišč pripravljale ljubeče sestre klarise, da bi pomagale starejšim, onemoglim in revnim, ki so zavetišče poiskali v samostanu Minimes v srcu Provanse.

Pristne naravne negovalne formule so poklon velikodušnosti sester klaris in v vsakem negovalnem receptu se zrcali delček vsakodnevnega življenja v samostanu.

Naravni izdelki za nego obraza, telesa in las ter kolonjske vodice, ki temeljijo na preprostih, a dobro poznanih naravnih aktivnih sestavinah z dokazano učinkovitostjo, navdušujejo s svojo pristnostjo in visoko kakovostjo.