Kako si pravilno zasenčimo oči

Ličenje oči niti ni tak 'bav bav', kot je videti. Drži se zgolj nekaj osnovnih pravil, pridno vadi in eksperimentiraj z barvami, pa boš kmalu postala prava mojstrica.

29. 5. 2013

Zadnja dva dni smo ti pokazali, kako pomembna je prava oblika obrvi in te naučili pravilno izbrati puder ter zasenčiti obraz. Čeprav smo postopek pokazali v zgoraj naštetem vrstnem redu, ti tega ni potrebno tudi upoštevati.

Če npr. senčiš okolico oči s temnimi barvami, lahko najprej naličiš oči in šele nato namažeš podlago. Tako se ogneš neprijetnostim, kot je ta, da ti drobci temnega senčila padejo na že namazano podlago. V primeru, da se odločiš najprej za podlago, pa si pod oči nanesi večjo količino pudra v prahu, ki ga nato, ko končaš z mazanjem oči, s čopičem enostavno odstraniš.

Tudi obrvi lahko urejaš šele na koncu ličenja, a pod pogojem, da so obrvi že pravilno populjene in urejene.

Končni videz

Z zadnjim videom Jernejinega videza smo pokazali še, kako si namažeš oči in celoten videz pripelješ do zaključka. Tehnika, ki smo jo predstavili v tokratnem videu, je večinoma ista, odvisno od tega, kako močno naličen obraz želiš imeti, kar bomo nazorno pokazali tudi v prihajajočih videih.

Veke naj bodo pred nanosom vedno matirane ali z bež senčilom ali pa z mat pudrom. Tako bo senčenje ostalo na mestu, barve pa se ti ne bodo zažirale v pregibe in gube. Črto nad očmi lahko namažeš s čopičem, svinčnikom ali eylinerjem iz gela. Če želiš bolj nežen videz, črto zabrišeš, barva črtala pa naj bo tople barve, recimo rjave. 

Za bolj definiran videz uporabi črno barvo, sivo ali temno modro barvo, črte pa ne zabriši. Črto nad očmi nanašaj šele potem, ko si namazala veko. Črta naj bo zadnji korak, preden namažeš trepalnice. Pri senčenju bodi natančna, barve pa nanašaj postopoma in počasi. Tako bo make up na koncu bolj obstojen.

Več o tehniki ličenja oči in ust si oglej v naslednjih videih.

Se vidimo jutri:)

Tekst, ličenje in strokovno znanje: Azra Alibegić

Videoprodukcija: Danijel Čančarević, MMAML

Video: Cosmopolitan Make up Tutorial 3 - Oči