Kako si pravilno populiš obrvi

Dobrodošla v našo malo šolo ličenja. V naslednjem mesecu ti bomo pokazali, kako se pravilno lotiti ličenja in pokazali nekaj idej za lepo naličen obraz. Začeli bomo z nekaj osnovami, potem pa bomo na pridobljenem znanju še gradili. Začeli bomo s podcenjeno lastnostjo obraza - obrvmi! Nikoli ne pozabi, da so obrvi okvir obraza. Poglej si, kako se pravilno lotiti puljenja in oblikovanja obrvi.

27. 5. 2013

Obrvi so po navadi najbolj podcenjena lastnost obraza, pa vendar je ta skoraj najbolj pomembna. Ko so obrvi pravilno populjene in oblikovane, obrazu dajo uravnoteženo podobo. Obrvi so namreč okvir vsakega obraza. Pomisli, kako bi bila videti zelo lepa slika z grdim okvirjem. Ne ravno laskavo, mar ne?

Ko so obrvi lepe, jih skoraj ne opazimo. V primeru, da so obrvi ''zašuštrane'', pa nase pritegnejo poglede in obrazu dajejo popačeno podobo.

Za oblikovanje potrebujemo:

  • kvalitetno pinceto,
  • škarjice,
  • glavniček za obrvi,
  • svinčnik za obrvi,
  • poševno rezan čopič in mat senčilo.

Osnove in smernice za lepe obrvi

Začetek obrvi

Svinčnik ali čopič držimo na zunanji strani nosu tako, da je obrnjen navpično proti začetku obrvi. Obrvi naj se začnejo tam, kjer se svinčnik seka z obrvjo.

Lok

Svinčnik spet držimo ob nosu, usmerjen pa je proti zenici očesa. Poravnaj ga z zunanjim delom očesne zenice. Tam, kjer svinčnik seka obrv, je točka za lok.

Konec obrvi

Svinčnik držimo ob nosu in ga obrnemo k zunanjemu kotu oči. Kjer se svinčnik seka z obrvno kostjo, naj se končajo tudi obrvi.

Pravilno puljenje obrvi

Zlato pravilo, od katerega nikoli ne odstopaj, je, da dlačice vedno pulimo v smeri rasti. Obrvi pred puljenjem obvezno počešemo s krtačko, saj bomo tako lažje videli, v katero smer obrvi rastejo. Dlačice pulimo vsako posebej. S tem preprečimo, da si nehote v obrvi ne naredimo luknjo, kar se rado zgodi, če zagrabimo več dlačic naenkrat.

Dlačico primimo na začetku korenine in v hitrem sunku potegnimo v smer rasti. Obrv naj bo na začetku nekoliko debelejša, proti koncu pa tanjša.

Preden začneš puliti obrvi z vato, pomočeno v tonik, odstrani morebitno maščobo z obrvi. Tako se bo pinceta lažje oprijela dlačice, tudi če je ta kratka.

Obrvi nikoli ne pulimo zgoraj nad lokom. Oblikujemo jih vedno s spodnje strani, in sicer tako, da odstranimo le tiste, ki posegajo v prostor med obrvjo in pregibom veke.

V primeru, da so dlačice na začetku obrvi nekoliko predolge, jih s škarjicami, ki so poravnane z naravnim lokom obrvi, postrižeš.

Najbolj pogoste napake pri oblikovanju

Predebele, neoblikovane obrvi – dlačice posegajo v področje veke. S tem zapirajo prostor med obrvjo in pregibom veke, zato je oko videti manjše. V tem primeru je tudi težje nanašati ličila.

Predolge obrvi

  • Če je obrv predolga na koncu očesa - to ustvari iluzijo ''povešenega očesa''. Tako je izraz na obrazu videti melanholično in žalostno.
  • V primeru, da je obrv predolga spredaj – izraz na obrazu je videti strogo in namrščeno. Videti si slabe volje in jezno.

Previsok lok – videti je, kot da si večno presenečena in zbegana.

Dobro je vedeti, da je naravna linija in debelost obrvi za obraz najboljša. Kar je dala mati narava, ne spreminjaj. Le uredi in oblikuj!

Kako obrv popravimo

Tudi, če si si mogoče napačno populila obrvi, nikar ne obupuj. Dlačice bodo spet zrasle, medtem pa si lahko obrv s svinčnikom popraviš.

Kupi si svinčnik za obrvi in si obrv preprosto zapolni. Za svinčnik ne uporabljaj isti, kot za okoli oči. Ti so namreč mehkejši, zato boš težko kontrolirala intenziteto nanosa. Svinčnik za obrvi je praviloma trši, odtenki pa so prilagojeni barvi obrvi. Barva svinčnika naj bo rahlo svetlejša od tvoje naravne barve las. Bodi pozorna, da svinčnik ni pretemen, ker boš tako težko dosegla naraven videz. Z rahlimi, kratkimi potegi, si nariši dlačice, kjer manjkajo, vmes pa si s čopičem in mat senčilom enakega odtenka, obrv še dopolni.

Ko dlačice spet zrastejo, se drži zgoraj napisanih navodil in nikoli več ne boš imela težav.

Več si lahko pogledaš v videu zgoraj ...

Tako, zdaj pa veselo na delo. V naslednjih dneh ti bomo pokazali, kako pravilno izbrati in nanesti puder, kako pravilno zasenčiti obraz, konec tedna pa ti bomo pokazali še enega od načinov, kako se pravilno naličiš za prvi zmenek.

Se vidimo jutri ;)

Tekst, ličenje in strokovno znanje: Azra Alibegić

Videoprodukcija: Danijel Čančarević, MMAML

Video: Cosmopolitan Make up Tutorial 1 - Obrvi