Kako pri ličenju uporabljati različne barve

Tokrat smo v Poletni šoli ličenja pokazali, da pri ličenju lahko eksperimentiraš z različnimi barvami. Še posebej poleti si lahko daš 'duška' in si za večerni izhod ustvariš zanimiv in unikaten videz.

12. 6. 2013

Za model smo tokrat izbrali kombinacijo rumene, zlate, vijoličaste in svetlomodre barve. Sicer toliko barv na kupu lahko hitro postane pravi zmazek, a če barve pravilno kombinirate, je lahko make up prav zanimiv in svež. Držite se pravila, da pri senčenju prehajaš iz svetlejših v temnejše barve, prehodi pa naj bodo lepo zabrisani.

Fiksiranje barvnih senčil

Senčila bodo bolj obstojna in barve bolj intenzivne, če za podlago uporabiš kakšno gelirano ali mastno senčilo. Če v torbici z ličili nimaš nič od tega, potem na veko nanesi tekoči puder, vendar ga ne fiksiraj s suhim pudrom, kot bi to storila drugače. Čez to nato nanesi suho senčilo. Tako boš senčilo fiksirala, pigment oz. barva pa bo bolj izrazita.

Intenziteto senčenja prilagajaj; za dnevni make up se odloči za bolj nežne barve, lahko tudi bolj pastelne odtenke, medtem ko si za večerne izhode lahko privoščiš bolj intenzivne barve.

Drži se pravila - če si okoli oči namazana močno, naj bodo usta bolj nevtralne barve!

Tekst, ličenje in strokovno znanje: Azra Alibegić

Videoprodukcija: Danijel Čančarević, MMAML

Kako pri ličenju uporabljati različne barve