Podočnjaki? Takole bodo izpuhteli!

Pa saj ni važno, zakaj si jih pravzaprav dobila, glavno je, da bodo izginili hitreje, veliko hitreje, kot so se pojavili.

13. 10. 2014

Potrebuješ: Vlažilno kremo za kožo okrog oči, kremni korektor mareličnega tona, korektor, ki je za odtenek svetlejši od tvoje polti, puder v prahu, tanek čopič in ploščat čopič.

Priprava: Vsak dan kožo okrog oči neguj s posebno kremo, namenjeno temu občutljivemu predelu. Naj vsebuje ZF, saj lahko sicer sončni žarki povečajo nastanek melanina, zaradi česar bodo podočnjaki videti še bolj dramatični.

Tehnika prikrivanja

licenje1 V kožo okrog oči vtri vlažilno kremo. Ne veš, katero izbrati? Da le ni mastna, ker bo sicer korektor zlezel v gubice, in da ne ustvari zaščitnega filma, ker bi se sicer kar lupil s kože. Naš izbor: L’Occitane Žametni gel za oči Mandelj & Jabolko.

2 Izberi kremni korektor mareličnega tona, ki bo izničil modrikasto barvo podočnjakov. Postavi se pred ogledalo, ki je osvetljeno z obeh strani (ne od zgoraj), in pozorno poglej, kje so tvoji kolobarčki
najtemnejši. Tja (po navadi je to notranji kotiček očesa) s tankim čopičem nanesi korektor in ga razmaži navzven proti zunanjemu delu. Poskusi Bourjois Healthy Mix Fruit Therapy.

3 Nato nanesi tanko plast pudra ali korektorja, ki je za ton svetlejši od tvoje polti. S prsti ga zelo varčno natapkaj na področje, kamor si pred tem nanesla oranžen sloj. Kombinacija obeh da namreč bolj svežo in svetlo obarvano polt.

4 Preveri, ali se je korektor morda nabral v gubah – v tem primeru ga s prsti še enkrat potapkaj, sicer pa nanos utrdi s pudrom v prahu. Naj bo prosojen in mat, saj bleščeči delci hitreje zlezejo v gube in tako še poudarijo podočnjake. Nanesi ga s ploščatim čopičem za senčilo ali puder.

Super trik

Da od podočnjakov odvrneš pozornost in obrazu dodaš svežino, lička obarvaj z živahno rožnatim rdečilom.