Počni TOLE in tvoji lasje bodo rasli s svetlobno hitrostjo (nasveti priznanega frizerja)

Želiš dolge lase in jih kar ne moreš učakati? Preberi to ...

Počni TOLE in tvoji lasje bodo rasli s svetlobno hitrostjo (nasveti priznanega frizerja) (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
9. 7. 2019

Gre le za nekaj preprostih trikov, ki nam jih je razkril naš cosmo frizerski mojster Ian Breznik iz Mič Styling Young (na spodnji fotografiji). (Hitro beri dalje!)

1/ STRIŽENJE OB POLNI ALI PRAZNI LUNI

"Ameriški staroselci so verjeli v moč svojih las. Beležili so pomemben dan za striženje in nego, ki je bil zapisan v zvezdah in luni.

Striženje v času, ko se luna debeli, je pomenilo hitrejšo rast, v času luninega padca pa gostitev las. Seveda pa niso pozabili tudi na zvezde. Luna v znamenju ovna še danes predstavlja idealen čas za striženje," zatrjuje Ian.

2/ WATERMANS

Trenutno je med šamponi na trgu eden najboljših Watermansov. Zagotovo si že slišala zanj. Če hočeš, da tvoji lase zrastejo v hipu, ga prični uporabljati danes.

"Izdelek stimulira rast las, zagotovi gostejšo grivo in zdravi poškodovano lasišče. Izdelek uporabljam tudi sam in povem lahko, da so moji lasje zaradi Watermansa bolj voljni in sijoči ter dajejo občutek polnosti - od korenine do konice. Rezultati so zares očitni."

3/ PAUL MITCHELL

Na svojo poličko za nego las dodaj sprej Scalp Care Anti-Thinning Tonic, ki ga dvakrat dnevno poprši po lasišču. Tako kot Watermans imajo tudi Paul Mitchell izdelki podobno tehnologijo vzpobujevanja rasti las in aktiviranje lasnega mešička. "Primerni so predvsem za tanjše lase in za tiste, ki so nagnjeni k plešavosti," zatrjuje cosmo frizer.

4/ MSM

"Svojemu jedilniku dodaj 'mineral lepote'. To je namreč drugo ime molekule metilsulfonilmetan (MSM)." Gre za organsko obliko žvepla in se ga uporablja kot prehransko dopolnilo. Zjutraj ga stresi v limonado in popij na tešče.

5/ MASAŽA LASIŠČA

Jo tudi ti obožuješ? Privošči si jo pogosteje in imej v mislih, da naj poteka v smeri urinega kazalca.

"Raznorazni naravni pilingi, kot denimo sladkor ali kokosovo olje, stimulirajo prekrvavitev lasišča. Masiraj lasišče od čelnega dela do kronskega in nazaj do zatilja. Masaža naj traja 3 do 6 minut. Nato lasišče speri z mlačno vodo, tako boš sprožila še dodatno prekrvavitev."

6/  PRAVILNA UPORABA IZDELKOV

Zadnji nasvet našega cosmo frizerja Iana Breznika pravi takole: "Na trgu najdeš od najkvalitetnejših sušilcev za lase, likalnikov, krtač, ... Kaj pa je tisto, kar je resnično najbolje za naše lase? Sušenje las na zraku! Temu dodaj še spanje na svilnati podlagi in si zmagala."

Za strokovno pomoč pri pisanju članka se zahvaljujemu frizerskemu mojstru Ianu Brezniku, Mič Styling Young.

Fotografije: osebni arhiv in Unsplash.com