Pet resnic o pedenanju' bikinija

Čutimo, da moramo pred sezono kopalk povedati tudi nekaj na to temo, zato smo izbrskali ta zanimiva dejstva.

3. 6. 2013

Najbolj divji bikini na svetu

"Morda bi obleka Antonija Berardija, ki sem jo nosila na  premieri filma Iron Man 3, razkrila mojo divjo hipijevski plat, če ne bi stilisti tik pred zdajci poiskali britvico in ukrotili moj razraščen bikini trikotnik,"  je priznala lepotica  Gwyneth Paltrow v šovu Ellen DeGeneres.

Najbolj nežno urejanje

Zagotavlja ga depilacijska krema, med katerimi je še posebej nežna Afrodita Depilacijska krema za obraz in bikini. Z izvlečkom kamilice blaži razdraženost kože in pospešuje njeno obnovo, deluje pomirjevalno, mehčalno in osvežilno. A tudi takš­na krema bo izgubila svoje blagodejno delovanje, če po depilaciji prehitro uporabiš parfumirano mleko za telo, ponoviš odstranjevanje dlak ali se nastaviš soncu.

Najbolj sladko puljenje

Je odstranjevanje dlačic s sladkorno pasto. Postaja zelo priljubljeno, saj v nasprotju z voskom ne odstranjuje zaščitnega sloja kože, zato je manj boleče in prijaznejše do kože. Poleg tega se jo nanaša hladno: super za vse z občutljivo kožo ali popokanimi kapilarami. Nam je všeč Cleopatra, ki z zdravilnimi zelišči dodatno zmanjšuje bolečino pri puljenju ter z blagimi zrnci deluje kot nežen piling, koža pa je po depilaciji res mehka in gladka.

Najbolj 'bljak' britje

Je britje z oporečno, izposojeno ali neostro britvico, katerega posledica so pogosto vrasle dlačice in vnetje. Če so se ti naredile bunkice, jih ne iztiskaj. Prekrij jih s toplim obkladkom, nato pa dlačice skušaj izvleči z razkuženo pinceto. Mesto na koncu razkuži (a brez alkohola) in namaži z oljem, ki pomirja in hitro obnavlja kožo, kot je Dr. Pasha Negovalno olje marelica. V prihod­nje pa uporabljaj čisto in ostro britvico, po možnosti s trakom nege, kot je nova Gilette Venus & Olay, in nikar ne brij dlačic v nasprotni smeri rasti.

Najbolj obstojna depilacija

V salonu je to lasersko odstranjevanje, doma pa 'napad' z intenzivno utripajočo svetlobo IPL (Intense Pulsed Light), ki deluje na korenine dlačic, da ostanejo v fazi mirovanja. Na trgu je že nekaj aparatov, ki delujejo  na podlagi te inovativne tehnologije, a med njimi bi investirale le v nakup Philips Lumea Precision Plus.

To pa zato, ker ima najbolj natančno navodilo za uporabo (to je pri takšni 'mašinci' in postopku še kako pomembno), ker z različnimi dodatki za različne dele telesa omogoča natančnejše in hitrejše odstranjevanje, ker ima pet nastavitev za intenzivnost svet­lobne energije, s katerimi zagotovi nežen in učinkovit tretma za različne tipe kože, in ker je bil rezultat z njim res najboljši: več kot 80-odstotno zmanj­šanje rasti dlak v samo štirih tednih, pri čemer smo tretma opravile dvakrat tedensko.

Besedilo: Nika Veger