Noč je pravi čas za …

Ženske se že pri 30. začnejo soočati z gubicami, ki se postopoma poglabljajo. Da ti višja leta ne bodo prinašala strahu, razkrivamo nov način delovanja proti izraznim gubam.

12. 3. 2007

Fibroblasti

Usnjica je sestavljena iz fibroblastov. Ti so vpeti v vlaknasti matriks s kolagenskimi in elastičnimi vlakni ter s sosednjimi fibroblasti.

Če fibroblast ni povezan z vlaknastim matriksom, začne propadati. Nepovezanost fibroblastov z vlaknastim matriksom moramo preprečiti še zlasti ponoči, ko se koža obnavlja, saj s tem upočasnimo nastanek izraznih gub na predelih, kjer so pogosti premiki obraza (zaradi smeha, izrazov jeze, veselja, zaskrbljenosti itd).

Tako se usnjica lahko obnavlja, na novo nastala kolagenska in elastična vlakna se prerazporedijo, s čimer se zmanjšajo gube in tanke linije. Brez povezovanja fibroblastov z vlaknastnim matriksom pa ti odmrejo, poleg tega se število in globina izraznih gub poveča.

Nenavaden boj

Namen nočne nege je boriti se proti izraznim gubam in sicer ne le s povečanim sproščanjem fibroblastov, ampak tudi z ohranjanjem njihove povezanosti znotraj vlaknastega matriksa.

V Laboratorijih Vichy so razvili dvojno inovacijo na področju boja proti izraznim gubam – nočno nego Myokine Fusio Nuit z revolucionarnim kompleksom AdenoxineTM v obliki fusio filma, ki omogoča desetkrat večjo koncetracijo učinkovine, kot se nahaja v obliki kreme.

AdenoxineTM je patentiran aktivni kompleks proti gubam, ki deluje proti krčenju celic in spodbuja njihovo sproščanje, s čimer preprečuje nastanek izraznih gub. Prvič doslej lahko Adenoxine dovajamo v čisti obliki v samo osrčje gub za še učinkovitejše korektivno delovanje. Fusio-film je revolucionarna tekstura, ki jo sestavlja izjemno prožen, gnetljiv in tanek film, ki se takoj po nanosu na predel z gubami zlije s površino kože in popolnoma vpije.

Kako ga uporabljati?

Izdelek Myokine Nuit fusio-film sestavljajo: izglajevalna nega proti gubam, korektivna nega za obraz za uporabo vsak večer in fusio film za intenzivno in ciljano delovanje za uporabo enkrat tedensko. Vsi trije izdelki so hipoalergeni, preizkušeni na občutljivi koži, nekomedogeni in vsebujejo termalno vodo Vichy.

Myokine Fusio Nuit zahteva inovativen način nanašanja (glej slike):

 • Vsak večer na dobro očiščeno kožo obraza in vratu z nežno masažo nanesemo izglajevalno nego.
 • Enkrat tedensko na dobro očiščeno kožo obraza in vratu z nežno masažo nanesemo izglajevalno nego.
 • Po eno kapljico nege nanesemo na predele, kjer so prisotne izrazne gube.
 • Odpremo zavojček s fusio filmi in ga namestimo na ciljne predele, ga nežno trepljamo, da se zmehča in počakamo 5 sekund. Masiramo dokler se popolnoma ne vpije v kožo.
 • Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

  Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
  Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

  zapri