Nevesta, tvoj čas je prišel

Ker velja maj za mesec porok, bomo tokrat v aprilu nekaj več prostora namenili pripravi neveste na ta čudovit življenjski dogodek. 

Največkrat se nevesta v kombinaciji s tiaro odloči za spuščene lase. (foto: Shutterstock) Shutterstock
5. 4. 2014

Najpomembnejša poleg izbire oblačila in prizorišča je za nevesto pričeska. Kdo jo bo naredil, kako, predvsem pa, kako bo odražala dekle, ki stopa v svojem življenju na pomembno pot in krona svojo ljubezen.

Tiara

Zelo priljubljen dodatek, ki ga obožuje vedno več nevest, je tiara. Mala krona je vsekakor popoln detajl za še lepše počutje princese poročnega dne, je pa tudi čudovit zaključek tako klasično spete pričeske kot spuščenih las.

tiara

Zadnja leta zelo modna kita v obliki ribje kosti pa ponuja bolj naraven, lahkoten videz, ki mu tiara doda glamurozen sij.

kita

Največkrat se nevesta v kombinaciji s tiaro odloči za spuščene lase, ki naravno padajo na ramena ali pa so navite v bohotne kodre.

tiara

Kite

Raznovrstni načini pletenja kit so postali zelo priljubljeni, najprej pri svečanih pričeskah in spenjanjih, nato pa tudi pri vsako­dnevni modi pričesk.

kite

Figa, prepletena s kitami in zaključena s cvetjem, je popoln detajl elegantni klasični podobi, kjer je izbor oblačila preprost in je glavni poudarek na tako prefinje­no izdelani kreaciji las.

figa

Kita, spletena na eni strani, ki pričesko prek prepletanja pelje na nasprotno stran glave in se zaključi s čudovitimi padajočimi kodri ob dolžini obraza in na ramenu. Takšne pričeske so prelepe za neveste, saj odprejo obraz in pogled, ki je še dodatno obsijan z vso belino, ki nevesto obdaja ta dan.

kita

Cvetje v laseh

Narava nam ponuja toliko lepega in cvetje je nekaj, kar ženske obožujemo že od nekdaj. Neveste so si že v času Rima nizale cvetje v lase. Na modnih brveh poročnih salonov videvamo vedno več cvetja tako na naravno spuščenih laseh kot pri spetih in prepletenih. Privoščite si večno pomlad na vaš najlepši dan in se okronajte z naravo.

cvetje

Venček prelepih vrtnic je popoln na naravno spuščenih ali rahlo valovitih laseh.

Dvignjena pričeska z vi­dezom 'neurejenega' spenjanja je popolno ozadje za male cvetove, kjer naj bodo uporabljene predvsem cvetlice, ki rastejo v naši okolici. Tako celotna podoba deluje zelo naravno, kot bi si nevesta sama nanizala cvetje v lase na poti do obreda.

cvetje

Naraven videz padajočih valovitih las s cvetom je preprost, a učinkovit. Poskrbite za bujen lesk in volumen las, in to je vse, kar potrebujete.

cvetje

Pripravila: Karin Bizjak