Kaaaj?! Preveri, če si tudi ti ves ta čas dezodorant nanašala popolnoma NAROBE (mi smo! 🙈)

Se ti kdaj zdi, da tvoj dezodorant ne deluje tako, kot bi moral? Za to obstaja čisto preprost razlog: ne nanašaš ga pravilno.

Kaaaj?! Preveri, če si tudi ti ves ta čas dezodorant nanašala popolnoma NAROBE (mi smo! 🙈) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 1. 2021

Uporaba dezodoranta je dnevna rutina vseh nas, ampak obstaja kar velika možnost, da si ga ves ta čas nanašala popolnoma narobe. Namreč, obstaja število napak, ki jih delamo, in bi lahko bile razlog zato, da nas – pogosto v tistih najhujših trenutkih – dezodorant pusti na cedilu.

Dr. Dawn Harper razkriva 4 najpogostejše napake, ki jih delamo pri nanašanju dezodoranta:

1. Naneseš ga takoj po tuširanju

Večina nas zjutraj hitro skoči pod tuš in takoj za tem nanese dezodorant, ki bi naj trajal cel dan. Vendar pa dr. Dawn priporoča, da z nanosom počakamo tako dolgo, dokler naša pazduha ni popolnoma suha.

2. Naneseš ga ob napačnem delu dneva (zjutraj)

Ja, prav si prebrala. Dr. Dawn namreč priporoča, da si ga namesto zjutraj naneseš tik pred spanjem, kar bo zagotovilo njegovo popolno absorpcijo in maksimalno zaščito.

Poleg tega nekateri dezodoranti delujejo tako, da zaprejo tvoje pore in s tem preprečijo potenje, kar pomeni, da lahko preteče kar nekaj časa, preden začnejo delovati tako kot treba.

3. Oblečeš se takoj po nanosu

Če se ti mudi, najverjetneje takoj po nanosu dezodoranta oblečeš majico in greš. Ampak: če želiš, da bo njegov učinek kar se da dolgoročen, je bolje, da ga naneseš nekaj minut prej kot si do zdaj bila navajena in počakaš, da se popolnoma posuši in šele nato oblečeš majico (pri tem ti lahko pomaga tudi sušilec za lase, ki ga nastaviš na najmanjšo moč).

4. Naneseš ga preveč

Popolnoma normalno je, da dezodorant nanesemo vsak dan, saj na tak način želimo preprečiti neprijeten vonj in vidne potne madeže pod pazduho.

Kljub temu pa dr. Dawn pravi, da ga večina ljudi nanaša preveč, saj dober dezodorant zahteva le manjši (in manj pogost) nanos. Na tak način se bo ta tudi hitreje posušil.

S tem, ko boš postopoma spremenila svoje navade, boš tudi izboljšala učinkovitost svoje zaščite pred neprijetnim vonjem in se od njega za vedno poslovila. Pa pa, pazduhe neprijetnega vonja!

Preberi še: Tako jesensko vreme vpliva na tvojo vagino ali pa Ti oko pogosto trza? Razlog za to je... (in kako to nadlogo odpraviti)

Priporočamo tudi: Ne boš verjela, kaj mesto tvojega materinega znamenja pove o tebi!