"Ne znam čisto opredeliti svojega tipa kože in težko izberem ustrezno podlago, a s TEM pudrom nisem zgrešila!"

Tudi ti težko izbereš puder, ki bi ti bil pisan na kožo?

"Ne znam čisto opredeliti svojega tipa kože in težko izberem ustrezno podlago, a s TEM pudrom nisem zgrešila!" (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
31. 5. 2023

Stara sem 25 let in z zagotovostjo lahko trdim, da se moja koža obnaša precej muhasto.

V preteklosti sem imela kar nekaj nevščenosti z aknami na obrazu, predelu dekolteja in hrbta. Določen čas sem akne celo zdravila, a danes je moja koža brez njih, z nekaj manjšimi brazgotinami in razširjenimi porami. V zadnjem času se spopadam z nekoliko bolj suho kožo na določenih predelih, zaradi česar se zavedam, da potrebujem vlaženje kože, nad ustnico pa imam nekaj pigmentnih madežev.

Velikokrat se mi je že zgodilo, da sem na obraz nanesla puder, ki pa se je po le nekaj urah nanosa na suhih predelih začel luščiti. Lahko si predstavljaš, kako grdo je to izgledalo, v trenutku, ko sem opazila nastalo situacijo, pa si nisem mogla pomagati. Kaj sem naredila? Pred ogledalom sem spraskala suha območja in na novo nanesla podlago. Seveda to ni bilo idealno, saj je področje hitro postalo rdeče in neokusno na pogled.

Preizkusila sem L’Oréalov tekoči puder in navdušena sem!

V preizkus sem prejela L’Oréalov Infaillible 32H Matte Cover tekoči puder.

Glede na to, da je primeren za kožo, nagnjeno k nepravilnostim, je bil popolna izbira zame! Ker je na voljo v kar osmih različnih odtenkih, sem imela najprej opravka s tem. Izločila sem tiste najsvetlejše in najtemnejše odtenke ter preizkusila ustreznost šestih. Ko sem končno izbrala tistega pravega, sem produkt nanesla najprej na zgornjo stran dlani in ga na obraz in področje dekolteja nanesla z gobico. Sama raje uporabi to tehniko nanosa.

Puder je ravno prav tekoč. Med nanosom mi ni stekel z roke, kar se mi je že pripetilo, prav tako pa je bil izredno mazljiv. Verjetno se je že tudi tebi zgodilo, da se je med nanosom puder svaljkal in za sabo puščal neugodne sledi. No, L’Oréalov tekoči puder me je čisto presenetil, saj je bil nanos res enostaven in gladek.

Na prvi fotografiji sem popolnoma brez ličil, na drugi pa sem nanesla sloj L’Oréalovega tekočega pudra.

Kot novinarka in voditeljica podkasta večkrat stopim pred kamere, za kar potrebujem mat videz, saj se na kameri res ne želim svetiti. L’Oréalov tekoči puder zagotavlja naravni mat zaključek in res me ni razočaral. Kljub mat efektu je moja koža izgledala sijoča, napeta in gladka. Seveda sem videz izpopolnila še z dodatnimi ličili.

Zahvaljujoč formuli, obogateni s 4 % niacinamida, sčasoma izenači ten, kar sem opazila tudi sama. Ker se spopadam z nekaterimi pigmentnimi madeži in občasno rdečico, sem opazila, da je moja koža dosegla enoten barvni videz. Tudi prekrivnost je bila vrhunska!

Na spodnji fotografiji vidiš, kako je nastajal moj videz. Od videza brez ličil, nanos L’Oréalovega pudra in na zadnji fotografiji še nekaj manjših popravkov z ličili. Kako se ti zdi?

L’Oréalov tekoči puder z naravnim mat videzom bi priporočila vsem, ki jim ni všeč  sijoč videz. Podlaga je namenjena tako za vsakdanjo uporabo, ko ne želimo tistega svečanega videza, kadar pa ga, pa na obraz nanesemo le nekaj več pudra in ustvarimo popolno prekrivnost.

S svojim končnim videzom sem bila več kot zadovoljna in samozavestno sem se odpravila pred kamero.