Ne boš verjela, za kaj vse se lahko uporablja vazelin!

Gre za izdelek, ki je na prodajnih policah že vrsto let, doma ga ima skoraj vsaka izmed nas. Je mazilo, lubrikant, pomaga pri celjenju ran in lajša opekline - vazelin je res vsestranski lepotni izdelek. Ampak uporabljaš ga lahko še za marsikaj več kot le za težave s kožo. Tukaj je nekaj presenetljivih načinov, kako uporabljati vazelin kot del tvoje dnevne lepotne rutine.

Ne boš verjela, za kaj vse se lahko uporablja vazelin! (foto: Profimedia) Profimedia
10. 4. 2017

1. Čudež za tvoje trepalnice

Vazelin deluje kot naravni topilec lepila za umetne trepalnice. Ko boš torej zvečer odstranjevala umetne trepalnice, nanesi malce vazelina na bombažno vatko in z njo na lahko podrgni po liniji, kjer rastejo trepalnice. Umetne trepalnice se bodo takoj odlepile, brez bojazni, da bi z njimi potegnila še svoje.

Če nisi ljubiteljica umetnih trepalnic, pa bodo tvoje s tankim nanosom vazelina izgledale bolj voluminozno in sijoče.

2. Kot krema za stopala

Če imaš tudi ti težave s suho kožo na stopalih, si vmasiraj vazelin pred spanjem in si nato nadeni nogavice. Vazelin bo tvojo kožo na stopalih omehčal.

3. Zaradi njega bo parfum dlje ohranil svoj vonj

Predno naneseš na zapestja in za ušesa svoj najljubši parfum, mesta najprej namaži z vazelinom. Ta bo pomagal, da se vonj parfuma bolj obdrži na tvoji koži in traja dlje.

4. Tvoje noge se bodo zaradi njega svetile

Če se odpravljaš ven v kratki oblekici zmešaj najljubši bronzer z vazelinom in s mešanico namaži svoje noge. Rezultat bodo sijoče noge, ki jih nihče ne bo mogel spregledati. Trik je prav tako odličen za poletne večere.

5. Pri barvanju las

Če se ti barvaš sama doma, ti gre verjetno najbolj na živce, ko se barva nehote nanese na čelo in okoli ušes. Rešitev je v vazelinu! Nanesi ga pred barvanjem na mejo med lasmi in kožo na čelu ter okoli ušes in teh težav ne boš več imela. 

6. Obrvi na mestu

Če ne želiš imeti neurejenih in razmršenih obrvi, potem uporabi malce vazelina, ki bo deloval kot gel za obrvi in jih držal na mestu

7. Mehčanje obnohtne kožice

Kreme ali olja za mehčanje obnohtne kožice so lahko precej draga in zakaj bi zapravljala, če pa za to težavico lahko poskrbi dobri stari vazelin. Vzemi za en grah vazelina in ga razporedi enakomerno na vse nohte in ga dobro vmasiraj. Deloval bo tako dobro kot drago olje za obnohtno kožico.

8. Izboljša delovanje krem in serumov

Potem, ko končaš z nanosom kreme za obraz, nanesi še tanek sloj vazelina. Ta bo preprečil, da bi krema prehitro 'izpuhtela' in bo izboljšal njeno vlaženje ter sestavine. Ampak vazelina ne uporabljaj pri zelo močnih kremah, ker lahko pripelje so draženja kože.

9. Ne pozabi - vazelin je v prvi vrsti lubrikant

To pomeni, da je njegova primarna naloga, da vse 'teče gladko'. To lahko velja za stekleničke za lake za nohte, ki se po mesecih uporabe rade težko odpirajo zaradi zasušenega laka - namaži vazelin in vse bo spet teklo kot namazano.

Vazelin prav tako lahko uporabljaš pri vstavljanju uhanov v luknje, še posebno, če so se te malce zarasle. 

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: Sijoča koža na obrazu? S temi 8 nasveti jo boš imela tudi ti! in VIDEO: Draga rjavookica, poglej, kako še bolj poudariš svoje oči!