Ne boš verjela, kaj to, KJE imaš tatu, razkriva o tebi!

Da ima vsak tatu svoj pomen, že veš. Kaj pa mesto, kjer se nahaja, lahko pove o tebi?

Ne boš verjela, kaj to, KJE imaš tatu, razkriva o tebi! (foto: Profimedia) Profimedia
23. 4. 2019

Vsak tatu predstavlja simbol – osebno izkušnjo, zgodbo ali čustvo. A tudi mesto, kjer se tatu nahaja, ima svojo simboliko. To namreč lahko veliko pove o osebi, ki ga ima.

Poglej, kaj to, kje imaš tatu, razkriva o tebi!

Podlaket

Resen tatu na podlakti pomeni, da je oseba močna in vzdržljiva.

Če je tatu prikupen in dekliški, pa to pomeni, da oseba morda navzven izgleda močno, globoko v sebi pa je v resnici čustvena.

Mnogi (tako ženske kot moški) si tatu na tem mestu omislijo tudi zato, da poudarijo svoje čvrste mišice.

Vrat

Če se tatu nahaja na sprednji strani vratu, to pomeni, da je oseba močna in odprta do vsakogar. Ta tatu bo vedno viden in pogosto ni prekrit, zato pritegne pozornost in ta oseba se tega dobro zaveda.

Zatilje je priljubljeno mesto deklet, ki želijo tatu skriti z lasmi oziroma ga pokazati, ko to želijo. Želijo si svobodno spremeniti svoje mnenje, a se hkrati izogniti morebitnim posledicam.

No, tatu na zadnjem delu vrata spodaj pa ima drugačno simboliko. Kaže, da oseba rada tvega in se ne boji sprejeti tveganih odločitev.

Za ušesom

Ti tatuji so navadno prikupni in majhni, pogosto skriti in ne pretirano izpostavljeni. Ljudje s tatujem na tem mestu so svobodnega duha, a hkrati previdni, da se ne izpostavljajo preveč.

Želijo si ga pokazati in imeti tudi možnost, da ga skrijejo, če to hočejo.

Hrbet

Tatu na spodnjem delu hrbta (pri ženski) pomeni, da je ženska samozavestna in se zaveda svoje čutnosti. Dekleta s tem tatujem so ženstvena, vendar pa se pogosto zgodi, da odločitev za tatu na tem mestu kasneje obžalujejo.

Ko govorimo o moških, tip s tatujem na hrbtu najverjetneje ves čas trenira in je samozavesten – glede na to, da ga lahko pokaže le v primeru, da sleče majico.

Ti moški so pogosto tako samozavestni, da bodo vedno raje imeli sebe kot katerokoli dekle. Glede na to, kje se tatu na hrbtu nahaja, se nekateri odločijo za tovrstno poslikavo, ko zaključijo pomembno fazo v svojem življenju.

Prsa

Odvisno od velikosti, tatu na tem mestu predstavlja simbol nečesa, kar je posamezniku, ki ga ima, resnično pomembno.

Velik tatu, blizu srcu simbolizira nekaj, kar je tej osebi ljubo. Nekaj majhnega pa simbolizira življenjski dogodek, ki se je končal in pustil pečat.

Moški s tatujem na prsih so prav tako samozavestni, pri ženskah pa dobi to mesto drug pomen. Tatu na ženskih prsih predstavlja simbol ljubezni in ima pogosto romantičen pomen.

Stegno

Tatu na stegnu ima navadno sentimentalno vrednost, a je hkrati skrivnosten, saj ta del telesa navadno ne izstopa in oseba se lahko odloči, kdaj ga pokazati. To mesto prav tako pomeni, da je tisti, ki ga ima, v koraku z modo, saj gre za zelo trendi pozicijo na telesu.

Zapestje

Dekleta se najpogosteje odločimo za tatu na zapestju. Nekatera izmed nas si želimo biti nekoliko drugačna in imeti "edinstven" tatu, a nismo dovolj pogumna, da bi si omislile večji in bolj viden tatu.

Bodo pa dekleta s tatujem na zapestju zato zagotovo izkoristila vsak trenutek, da ga pokažejo – bodisi na fotografijah ali pa med igranjem s pramenom las.

Roka

Pomen tatuja na roki je odvisen od njegove velikosti.

Polovica "rokava" pomeni, da si moški želi kariero (tatu bo lahko skril pod rokav srajce), prav tako pa pokaže njegovo kreativnost. Ko ima moški roko potetovirano v celoti (poln "rokav"), pa najverjetneje ne skuša imeti tipične službe ali kariere, ampak raje živi po svojih pravilih.

Enako velja tudi za ženske, ki se odločijo za takšen tatu.

Stopalo/gleženj

Oseba, ki se odloči za tatu na tem mestu, mora resnično imeti rada svoja stopala in jih želi pokazati.

A vendar ta del telesa ni vedno izpostavljen, zato lahko takšen tatu kaže tudi na to, da je morda ta oseba nekoliko skrivnostna in introvertirana.

Meča

Moški imajo pogosteje tatuje na mečih kot ženske. In ti moški navadno trenirajo kakšen šport ali so redno fizično aktivni. Zato bodo izkoristili vsako priložnost, da bodo s ponosom pokazali svoja (natrenirana) meča in tatu, ki jih krasi.

Prsti

Tatuji na prstih so precej redki, zato je oseba, ki ima takšnega, najverjetneje edinstvena, a hkrati futuristična. Je pogumna in se ne boji pokazati svojega tatuja – niti v profesionalnem življenju.

Rebra

Ženske, ki imajo tatu na rebrih, so umetniške in občutljive. So pa tudi pogumne in samozavestne glede svojega telesa, glede na to, da ves čas nosijo dvodelne kopalke in razkazujejo svoj tatu na vsaki fotografiji. 😋

Po predlogi curiousmindmagazine.com pripravila: N. Š.

Preberi še: 8 ZELO UGODNIH spletnih strani, na katerih nakupujejo vsa KUL dekleta (ta hip!)

Priporočamo tudi: Preveri, kaj VZDEVEK, po katerem te kliče, razkriva o NJEM

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri