Ne boj se barv! Z njimi poslikaj oči, ustnice in nohte

To sezono so barve na tebi nepogršljiv dodatek, bodi drzna in si jih privošči, kolikor le zmoreš!

Ne boj se barv! Z njimi poslikaj oči, ustnice in nohte (foto: Peter Pedonomou, Getty Images, Profimedia, Studio 33) Peter Pedonomou, Getty Images, Profimedia, Studio 33
2. 6. 2014

Barva na očeh

Oči bodo to pomlad žarele s svetlečimi mavrično prelivajočimi teksturami in bleščicami. Terry Barber, direktor umetnikov ličenja za priznano znamko ličil M. A. C, je pri ustvarjanju videza najprej z vijoličastim kremnim senčilom oči obrobil v klasični obliki mandlja.

"Kremno senčilo deluje kot lepilo za bleščice in poveča intenzivnost barve," pravi Barber. Čez celotno veko prek pregiba in roba spodnje veke je nanesel senčilo v vijoličastem odtenku ter z ravnim čopičem dodal še bleščeče pigmente ("Pigmentov ne zabriši, saj bo videti kot da imaš modrico," svetuje vizažist).

Notranji rob trepalnic je poudaril s temno vijoličastim črtalom. Z vijoličnimi odtenki v kombinaciji s seksi bleščicami lahko poudariš lepe rjave oči. "Spominja me na tropske ribe," dodaja priznani vizažist.

Kockasto zloženi barvni odtenki

Trend skupaj zloženih divjih odtenkov, ki se spogleduje s popartom, lahko uporabiš kjerkoli na očeh (v pregibu, na zgornjih trepalnicah, čez celotno veko ...). Zaobljeno obliko je po mnenju Barberja veliko laže narisati kot kvadratno.

"Lahko ustvariš retro učinek tako, da barvo potegneš še više od pregiba, ustvariš ostro, jasno linijo brez senčenja!" Sam je izbral mint zeleno barvo: "Hladni odtenki precej izstopajo, zlasti če ima tvoja koža topel podton. Če pomešaš katerokoli živo barvo z nekaj belega pigmenta ali celo belim svinčnikom za oči, jo boš spremenila v hladen pastel." Veke obarvaj s senčilom in jih obrobi z zelenim svinčnikom, nato pa nanje nanesi zelo prekrivno mint senčilo. Maskaro preskoči, saj so po besedah Barberja živi odtenki videti bolje brez nje: "Z dolgimi trepalnicami bi bila videti, kot da se odpravljaš na zabavo v kostumih."

Dvakrat podčrtano

modro črtalo

Modra je, na kratko, retro kul iz osemdesetih. Ne boj se neonskih črt! "Pred nanosom ogrej konico svinčnika nad žarnico ali z vžigalnikom, da jo zmehčaš," svetuje Barber. Nato s svinčnikom obrobi zgornji in spodnji rob trepalnic ter tudi notranji rob, nato pa črtalo nežno zasenči v zunanjih kotičkih očesa.

Čez črtalo s tankim ravnim čopičem nanesi kremno senčilo v enakem odtenku. Sodoben videz Twiggy iz šestdesetih let ustvariš z nekaj plastmi maskare, pazile le, da trepalnice ne bodo preveč zlepljene (uporabi stari trik za ločevanje trepalnic - z zobotrebcem). Vau učinek pa dosežeš, če uporabiš masakro v barvi črtala, ki jo naneseš na celotne trepalnice ali na konice.

Lizika na tvojih ustnicah

Če želiš pozornost, si našla svoj videz – divji odtenek šminke z manj vpadljivimi očmi in poudarjenimi obrvmi. Če je to zate premalo divje, poskusi z ustnicami v različnih odtenkih. "Na ustnice nanesi mat barvo fuksije, pri tem pa uporabi kar raven čopič za senčilo, da barvo potisneš do robov. Nato ustnice obrobi s temno rdečim svinčnikom in senči navznoter, tako da namesto linije ustvariš okvir. Na koncu na sredino ustnic dodaj oranžno rdečilo. Lahko uporabiš mat oranžno šminko, vendar je prah bolj obstojen. Tako ustvariš učinek tropske cvetlice, ki se ravnokar odpira," svetuje Barber.

Po predlogi Ingeborg van Lotringen priredili Živa Gedei in Katja Jakopovič