TO je razlog, da ti nanos 'eyelinerja' nikakor ne gre od rok

Cosmo ima rešitev in zdaj bo vsak nanos lažji. ;)

TO je razlog, da ti nanos 'eyelinerja' nikakor ne gre od rok (foto: Profimedia) Profimedia
13. 12. 2018

Tvoje oči in oči tvoje najboljše prijateljice nimajo enake oblike. Zakaj si jih torej očrtujeta popolnoma enako?

Res je, da lahko obema povsem super pristaja tako imenovani 'cat eye', a moraš ti krilce potegniti nekoliko dlje kot ona, da bi poudarila svoje unikatne svetlo modro oko. 

Srečen je dan, ko ti Cosmo svetuje, kako najbolje obkrožiti svoje veke, da bo tvoja naravna lepota prišla do izraza.

Oblika mandlja

Kako jih prepoznaš? Mandljaste oči so proti sredini zaobljene, na zunanjih kotičkih nekoliko zašiljene in zavihane navzgor. Če se pogledaš v ogledalo in tvoje šarenice na vrhu in na dnu delno prikrivajo veke, imaš mandljeve oči.

Kako jih poudariš? Izberi svinčnik za oči, ki je v bazi kremast. Obrobi rob zgornje in spodnje veke. Od kota do kota, z izjemo notranjega kota spodnjega roba. Črto zabriši, da bo videti bolj zasanjano. Tvoja oblika oči prenese vsak slog eyelinerja, a je najlažje in zanesljiva rešitev ta, da slediš svoji naravni obliki in črto odebeliš na zunanji tretjini.

Obrnjene navzdol

Kako jih prepoznaš? Če nisi prepričana, ali imaš oči obrnjene navzdol, si predstavljaj navidezno vodoravno črto, ki potuje skozi sredino tvojih zenic. Če se zunanji kotiček oči znajde pod črto, so tvoje oči obrnjene navzdol.

Kako jih poudariš? Uporabi svinčnik žive barve in na zgornji veki nariši zelo ozko črto, ki jo na koncu zavihaš navzgor proti temenu obraza. To bo ustvarilo lifting zunanjih kotičkov tvojih oči. Če repek ne bo predolg, bo ostal videt tudi, ko se boš smejala. Spodnje veke ne občrtaj.

Široko razmaknjene

Kako jih prepoznaš? Če je presledek med očesoma večji od širine enega očesa, imaš široko razmaknjene oči.

Kako jih poudariš? Barvo skoncentriraj na notranjih kotičkih oči, tako na zgornjem kot tudi spodjem robu veke. Na zunanje kotičke ne nanašaj preveč barve. Tako boš ustvarila ravnovesje in fokus prenesla navznoter.

Asimetrične

Kako jih prepoznaš? Je eno oko nekoliko, a opazno večje od drugega? Asimetrične oči imajo lahko tudi nekoliko drugačno obliko. Gre za pogosto lastnost, saj imamo vsi nesimetrični polovici obraza.

Kako jih poudariš? Uporabi svinčnik svetlejšega odtenka (npr. rjavkasto) in z njim sledi liniji svojih trepalnic od notranjega do zunanjega kotička očesa. Če želiš ustvariti več ravnotežja med očmi, na manjše oko nanesi nekoliko več črtala. Nanesi ga pod zunanji kot očesa, da bo videti večje.

Ovalne

Kako jih prepoznaš? Če imaš ovalne oči, je med robom šarenice in začetkom spodnje veke vidna beločnica. Šarenica se torej na dnu ne stika s kožo. Drugi indikator pa je, da se na zgornji veki vidi guba, tudi ko imaš odprte oči.

Kako jih poudariš? Posluži se podaljševalnega učinka in se s tem izogni, da bi bile tvoje oči videti kot dva krogca. Dosežeš ga lahko s podaljšano črto, ki jo potegneš ob robu spodnje veke. Naj ne bo pretemna, ob notranjem kotu pa ne predebela.

Velike

Kako jih prepoznaš? Velike oči so ponavadi večje od ostalih delov obraza (ust in nosa), ali pa zelo izstopajoče.

Kako jih poudariš? Velike oči so odlično platno za veliko različnih videzov. Eksperimentiraš lahko z nekonvencionalnimi pristopi, na primer z dvojnimi krilci. Če želiš preizkusiti takšno obliko, eno krilce potegni iz črte, ki očrtuje zgornjo veko, drugi repek pa naj izhaja iz črte pod očesom. Naj bodo odtenki globoki in ne presvetli.

Majhne

Kako jih prepoznaš? Ponavadi so manjše od ostalih delov obraza. Opaziš lahko tudi, da med konicami trepalnic in začetkom obrvi ni veliko prostora.

Kako jih poudariš? Izberi svetlejši barvo ali celo kovinski sij. Super je na primer zlata barva. Takšni odtenki bodo odbijali svetlobo in pritegnili pozornost na tvoje oči. Preskoči obrobljanje spodnje veke, da si ne bi navidezno še bolj skrčila oči.

Mono veke

Kako jih prepoznaš? Takšne oči nimajo opazne gube na zgornji veki. So podobne očem Azijk. Veka je dokaj ravna in ni zaobljena. Manj izstopajoča je tudi kost pod obrvmi.

Kako jih poudariš? Začni z ozko linijo v notranjem kotičku zgornje veke in črto močno ojačaj proti sredini in zunanjemu kotu. Konico zavihaj navzven in zožaj v špičko. Uporabljaj tekoče črtalo. Ko boš odprla oči, bo vse kar si narisala, še vedno vidno.

Oči s kapuco

Kako jih prepoznaš? Takšne oči nimajo veliko prostora na vekah. Opaziš lahko tudi, da veka prekrije gubo, ko odpreš oči.

Kako jih poudariš? Nariši črto čisto ob robu trepalnic in jo ojačaj proti zunanjemu kotičku očesa. Naj narisano ne bo premočno, da si ne bi navidezno pomanjšala oči. Naj bo repek črte debel, črta pa ozka.

Ozko skupaj

Kako jih prepoznaš? Če med obema očesoma ni prostora za še eno širino posamičnega očesa, imaš oči, ki so ozko skupaj.

Kako jih poudariš? Črti začni vleči na sredini roba zgornje in spodnje veke in ju potegni ravno navzven. Na notranji kotiček očesa in pod obrv nanesi nekaj svetlega senčila.

Pogreznjene 

Kako jih prepoznaš? Pri takšnih očeh gre bolj za njihovo umestotev kot obliko. Nahajajo se bolj globoko v očesnih jamicah. Močno izražena je kost pod obrvmi, ki lahko zakrije oči in jih optično pomanjša.

Kako jih poudariš? Z ozko črto obrobi spodnji in zgornji rob oči in črti malo ojačaj ob zunanjem robu. 

Fotografije: Profimedia

Preberi še: 10 zimskih manikir, ki jih ta december MORAŠ poskusiti (s POSTOPKI)

Priporočamo tudi: Za to FANTASTIČNO praznično masko boš potrebovala le 2 sestavini