Nasveti umetnice ličenja Maje Drab

Majo smo ujeli tik pred odhodom v britansko prestolnico, kjer je že sedmo leto zapored prisotna na londonskem tednu mode. V Angliji je sodelovala na zaključnem šovu Britain & Ireland's Next Top Model, na sever pa se je pred leti odpravila, da bi strokovno izpopolnila svoje znanje ličenja, s katerim je začela pri devetnajstih letih.

Nasveti umetnice ličenja Maje Drab (foto: Primož Predalič, promocijsko gradivo) Primož Predalič, promocijsko gradivo
18. 3. 2014

"Ko v roke primem čopič, dobim občutek, da zdaj lahko ustvarjam, se igram, slikam. Vedno sem rada risala z ogljem ter se igrala s senco in svetlobo. Mislim, da je pri ličenju podobno," pravi Maja in dodaja, da ima rada izzive ter ustvarjanje vedno novih videzov.

Med letošnjimi lepotnimi trendi prisega na močne, poudarjene, mat ustnice v barvi fuksije, kot smo jih videli pri Diorjevi Cruise kolekciji.

Uspešno ličenje je po njenem mnenju sestavljeno iz 95 % znanja in 5 % kakovosti izdelkov ne glede na ceno.

Sama vedno pogosteje uporablja izdelke, ki so na silikonski osnovi, vsaj kar se tiče pudrov, ki se še vedno veliko lepše razporedijo po koži kot naravni. Prav takšne so njene najljubše barve, svoj stil ličenja pa opisuje kot ženstven in minimalističen.

Njenih top 5 nasvetov

  • Če je koža zelo suha, si z vazelinom rahlo potapkaj zgornji del že namazanih ličnic in ustnic, saj bo takoj videti bolj sijoča.
  • Vedno imej s seboj majhno steklenico termalne vode, da si lahko z njo kadarkoli čez dan osvežiš make-up.
  • Če imaš mozolj, ga prekrij s korektorjem, vzemi pa si tudi čas in si močno naliči oči (zadimljen videz), da bodo tiste, ki bodo vzele vso pozornost na obrazu.
  • Za bolj napihnjene in gladke ustnice lahko uporabiš krtačko za zobe, s katero masiraš ustnice minuto ali dve. S tem odstraniš vso suho kožo in poskrbiš za dobro prekrvavitev (nikar pa ne pretiravaj!).
  • Drži se pravila manj je več.

Njene top izdelke si oglej v fotogaleriji.

Če se želiš prepustiti Majinim spretnim rokam, klikni na njeno spletno stran www.majadrab.com.

Pripravila: Katja Jakopovič