Naši novinarki noge depilira fant, in to po metodi egipčanske kraljice!

Ena od punc v uredništvu nam je pred dnevi postregla z novičko, ob kateri smo vsi po vrsti obstali odprtih ust. Fant ji namreč depilira noge, in sicer po metodi egipčanske kraljice Kleopatre. NUJNO beri dalje!

Naši novinarki noge depilira fant, in to po metodi egipčanske kraljice! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 4. 2020

"Meni že nekaj časa dlačice na nogah in bikini predelu odstranjuje fant," nam je pred dnevi razkrila naša sodelavka Ana.

"Poznate egipčansko sladkorno depilacijo," nas je vprašala. "Le-to je najprej pričela uporabljati zadnja egiptovska kraljica Kleopatra. Prednost te depilacije je v prvi vrsti ta, da jo lahko uporabljamo tudi tisti z občutljivejšo kožo, ki nam ostali načini odstranjevanja dlak delajo preglavice," je bila jasna.

Poleg tega to depilacijsko kremo Anin fant pripravi kar sam doma. Ker pa je zelo preprosto, lahko poskusiš tudi ti in s tem prihraniš znaten kupček denarja (glej recepturo spodaj!).

Kako egipčanska sladkorna depilacija deluje?

Če si do sladkorne depilacije skeptična, naj ti razložimo sledeče.

Sladkor, ki je ena izmed glavnih sestavin kreme, dlačico skupaj s korenino izpuli, kar bistveno upočasni rast novih dlak. Te namreč postajajo vse svetlejše in redkejše. In dodatna prednost sladkorne depilacije? Nove dlake ne vraščajo pod kožo, kot se ti lahko zgodi pri drugih vrstah depilacije.

Koža je po tretmaju mehka in žametna, brez rdečih pik in alergijske reakcije.

Egipčanska depilacija

Pripravi si Kleopatrino depilacijsko kremo sama doma!

Sestavine: 

  • Čajna skodelica belega sladkorja,
  • četrt skodelice medu in
  • 40 ml limoninega soka.

Priprava:

Zmešaj vse sestavine skupaj in zmes za nekaj minut postavi na štedilnik. Zgolj do te mere, da se sestavine stopijo in medsebojno prepojijo. Zmes ves čas med segrevanjem mešaj. Ko ta postane gladka, jo odstavi z ognja.

Ko se pasta malce ohladi, jo nanesi na očiščeno in posušeno kožo, in sicer v nasprotni smeri rasti dlak. Noge prekrij s trakovi iz bombažnega blaga ter pusti delovati nekaj minut.

Ko se nanešena krema strdi, potegni posamezni trak v smeri rasti dlak. Ostanke zmesi na nogah umij pod tekočo toplo vodo. To je to!

Nato lahko rečeš le še: "Pozdravljena svilnato gladka in mehka koža!"

Fotografije: Profimedia

Priporočamo tudi članka: Poglej, kaj se zgodi, če zobno pasto naneseš na nohte na rokah! in Maja Malnar razkrila recept za raven trebušček (potrebuješ le 5 minut)

Preberi še: 3 načini, kako 'nositi' pomlad in poletje 2017