Naša spletna urednica za lepo kožo pozimi vsak dan uporablja TO doma narejeno kremo (+RECEPT)

Obstajajo resnično dobre stvari, za katere ni treba odšteti celega premoženja.

Naša spletna urednica za lepo kožo pozimi vsak dan uporablja TO doma narejeno kremo (+RECEPT) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 10. 2018

V hladnih dneh je naša koža še toliko bolj izpostavljena zunanjim dejavnikom. Mraz, veter, suh zrak, ... vse to se na tvoji koži lahko pokaže v obliki izpuščajev in razdraženosti, da o suhi koži in 'luščenju' niti ne začnem ...

Ker me v trgovini vedno znova presenetijo napisi v slogu '50% karitejevega masla' in 'z izvlečkom zelenega čaja', sem se že pred leti odločila, da bom za svojo kozmetiko skrbela sama. 

Na kozmetiko se v teoriji ne spoznam. Prav nič. Pojma nimam. V moji kuhinji vedno nastajajo le stvari, za katere sem opazila, da moji koži sedejo, in ker gre vedno za naravna olja, niti nimam kaj veliko za zgrešiti.

Ko sem prvič naročala karitejevo maslo po spletu, sem iskala nerafinirano. Takšno, ki bi v sebi še vedno hranilo vse pomembne lastnosti, in ga preprosto naročila. Izkazalo se je, da sem zadela terno, ker ga - približno 7 let po mojem prvem eksperimentu - še vedno naročam pri istem trgovcu. 

Takrat sem kar precej časa uporabljala zgolj neobdelano karitejevo maslo, ker se mi je zdelo, da bolj čisto od tega pač ne gre. Tista, ki je v rokah že kdaj držala kakšno neobdelano sestavino, ve, da ne gre za kremico, ki bi se nežno stopila v dlani, ampak za kos, ob katerem se je treba pošteno namučiti.

S tem v mislih sem se kakšne 3 leta nazaj lotila 'kuhanja' krem. Prvič sem karitejevemu maslu v razmerju 50:50 dodala kokosovo olje, spet drugič sem v stopljeni mešanici namakala še ognjič iz moje visoke grede, tretjič kamilice, ...

No, nazadnje pa sem vsemu skupaj dodala še nekaj kapljic ricinusovega olja in dobila mešanico, ki mi popolnoma ustreza.

RECEPT za osnovno hranilno kremo

Potrebuješ:

Karitejevo maslo

Ricinusovo olje

Kokosovo olje

Postopek:

1. Na zelo majhnem ognju stali karitejevo maslo in kokosovo olje. Razmerje med karitejevim maslom in kokosovim oljem naj bo 60:40.

2. Takoj, ko se masli stopita, jih odstavi z ognja in počakaj, da se malce ohladi. Nato mešanici dodaj približno 2/3 žličke ricinusovega olja.

3. Mešanico za približno 20/30 minut postavi v zamrzovalnik, da pri robovih zmes postane trda.

4. Z metlicami za stepanje kremo mešaj tako dolgo, da nastane tekstura sladke smetane.

5. Kremo spravi v nepredušno zaprto posodico.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: TO zimo bomo modne kose iskale v TEH (nepričakovanih) barvah

Priporočamo tudi: Stilisti razkrivajo popolno PRIČESKO za ženske v svojih 30-ih