Naša novinarka se je soočala s prhljajem, dokler ni odkrila TEGA načina!

Ustna vodica je priljubljen pripomoček za zobno higieno. Običajno vsebuje koristne sestavine, kot sta evkaliptus in timijan, ki sta dobra še za vse kaj drugega kot samo odstranitev peroralnih bakterij. Preberi, za kaj vse je še koristna!

Naša novinarka se je soočala s prhljajem, dokler ni odkrila TEGA načina! (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2017

Na spletni strani publichealthabc.com smo odkrili sijajne načine uporabe ustne vodice, ki te bodo presenetili:

1. Nanesi jo pod pazduho

Vzemi vatirano blazinico in nanjo nanesi ustno vodico. Podrgni pod pazduho, da ubiješ bakterije in preprečiš neprijeten telesni vonj.

Gre za hitro in učinkovito rešitev, če ti je slučajno zmanjkalo dezodoranta.

2. Nanesi jo na stopala

Tvoja stopala se bodo z njeno pomočjo znebila trde kože in glivic.

Pripravi si kopel za noge! Kako? Zmešaj enako količino ustne vodice, tople vode in soli. Poleg zgoraj naštetih pozitivnih učinkov, bo kopel pomirila kožo na stopalih in sprostila mišice.

3. Čiščenje straniščne školjke

Ustna vodica je pravi mali čudežni zvarek, ki bo očistil in razkužil tudi tvojo straniščno školjko. Nanesi jo na krpo in nežno zdrgni. Zopet se bo svetila, kot bi bila nova.

4. Proti srbečici

Ko te piči komar ali ugrizne kakršnakoli žuželka, uporabi ustno vodico in poskusi na ta način lajšati srbečico.

5. Nanesi jo na lase

Nanesi nekaj čarobne tekočine na glavo, zmasiraj lasišče, zavij lase v brisačo in pusti delovati nekaj ur, če imaš težave s prhljajem. Na ta način lahko preprečiš tudi morebitne druge okužbe lasišča.

6. Proti pasjim bolham

Ustna vodica je lahko učinkovito sredstvo tudi v boju proti pasjim bolham. Preprosto jo vtreš v pasji kožuh ali jo zmešaš s šamponom za psa in vodo, okopaš kosmatinčka ter se tako znebiš škodljivcev.

7. Uporabi jo na obrazu

Nanašanje vodice za ustno higieno na obraz ti lahko pomaga učinkovito zmanjšati nastanek aken. Deluje bolje kot vsak antibiotik ali krema. Pri publichealthabc.com poročajo, da so na ta način mnogi rešili težave s kožo in aknami.

8. Razkuži zobno ščetko

Ravno tako kot bo ustna vodica uničila bakterije v tvojih ustih, lahko premaga tudi bakterije na tvoji zobni ščetki. V kozarec nalij nekaj ustne vodice in notri pomoči zobno ščetko. Pusti delovati nekaj ur ali čez noč.

Preberi še: S čim bi morala česati lase? in 5 nenavadnih stvari, ki se zgodijo, če lasišču privoščiš TO 'simpl' masažo

Priporočamo tudi: 90-sekundni jutranji trik, ki pospeši prebavo in pomaga pri hujšanju