5 največjih napak, ki jih delaš pri sušenju las (nujno jih odpravi)

Verjetno se tudi tebi pogosto zdi, da mine prava večnost, preden si dobro in skrbno posušiš svoje lase. Če so ti po sušenju brez leska in življenja, potem delaš nekaj narobe. Spoznaj trike, ki jih uporabi ko si boš naslednjič sušila lase in ki bodo tvojim lasem vrnili lesk in polnost.

5 največjih napak, ki jih delaš pri sušenju las (nujno jih odpravi) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 2. 2017

1. Tvoji lasje so premokri

Lasni strokovnjaki se v mokroti in suhosti las pred sušenjem ne strinjajo povsem, a vseeno vsi v en glas zagovarjajo to, da morajo biti lasje pred sušenjem dobro osušeni z brisačo.

Zelo preprosto je: če so tvoji lasje premokri, jih boš dlje sušila. Predolgo izpostavljanje las vročini sušilca za lase, pa lahko tvoje lase tudi uničuje. A tudi sušenje z brisačo mora biti zelo nežno, saj kadar so lasje mokri, jih lahko zelo hitro zlomiš, razcepiš in drugače poškoduješ. Če imaš trde brisače, si lahko pomagaš z navadno t-majico, ki je veliko mehkejša od brisače.

2. Prameni so predebeli

Postopek, ki ti lahko olajša in skrajša čas pri sušenju las, je, da lase razdeliš v večje predele, pramene, kar ti lahko tudi olajša kasneje, ko boš pričesko stilirala. A ti vseeno ne smejo biti predebeli, preveliki, saj se lasje ne bodo popolnoma posušili, kar lahko pomeni, da to lahko ustvari neželeno kodranje, kar lahko prinese poškodbo las. 

Zelo uporaben nasvet je tudi, da začneš od spodaj navzgor in da si lase spneš s sponkami ter tako še bolj ločiš pramene, ki so suhi in tiste, ki so še mokri. 

3. Ne uporabljaš zaščitnega seruma proti vročini

Kljub temu, da ne pomisliš na svoj sušilec za lase kot vroče 'orodje' kot sta na primer likalnik ali kodralnik, lasje lahko tudi s sušilnikom postanejo zelo vroči. Strokovnjaki za lase priporočajo, da vedno pred sušenjem uporabiš izdelek za zaščito las proti vročini.

Ne samo, da bo izdelek preprečil, da se bodo tvoji lasje poškodovali in dobili razcepljene konice, ampak bo serum pomagal sušilcu, da se kar se da najbolje izkazal in lase pripravil na stiliranje pričeske. 

4. Uporabljaš previsoko temperaturo in sušilec držiš preblizu

Ena zelo dobra metoda, da ne scvreš svojih las je, da ne nastaviš sušilca na previsoko temperaturo.

Najvišja temperatura je primerna za močne, debele, zdrave in goste lase, zato zmanjšaj temperaturo, če imaš tanke, že malce uničene in kratke lase. Ko se ti zdi, da so tvoji lasje že suhi, nastavi sušilec, da piha samo hladen zrak, ki bo tvoje lase lepo ohladil in bo tvoj stajling las le še okrepil.

Če sušilec držiš preblizu, lahko lase še bolj uničiš, jih celo zažgeš ali si opečeš lasišče. Sušilec se seveda las ne sme dotikati in pa zelo uporaben nasvet, sušilec ves čas premikaj, da ne sušiš le ne enem mestu in tako ne dovoliš, da se na laseh razvije visoka temperatura.

5. Uporabljaš napačno krtačo za lase

Kovinska krtača za lase je velik NE. Poizkusi krtače ali glavnike z naravnimi ščetinami, ki tvojim lasem dajo sijaj. Če želiš imeti volumen v svojih laseh, izberi okroglo krtačo, ki bo tvoje lase malce privzdignila.

Za razčeševanje las uporabi priljubljeno krtačo Tangle Teezer, ki ti zagotavlja enostavno česanje las. Omogoča mokro ter suho česanje brez stresa in preprečuje lomljenje las ter cepljenje konic in lasem vrača naravno elastičnost in lesk.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: Zlato mleko: Kaj je to in 5 zares dobrih razlogov, zakaj ga piti ali pa To je razlog, zakaj si ženske februarja puščajo rasti dlake!