Najpomembnejši čopiči

V pravljični deželi lepote so tvoje čarobne paličice čopiči. Bi rada izvedela več o tem, kateri sestavljajo osnovno zbirko in kako jih uporabljati?

30. 11. 2010

1. Za puder v prahu

Je največji čopič, okrogel in z zaobljeno konico iz mehkih, po možnosti naravnih ščetin. Puder nanašaj z nežnimi, širokimi krožnimi gibi.

2. Za tekoči puder

Je ploščat in širok približno dva centimetra. Naj bo iz umetnih ščetin, saj bo nanos enakomernejši in varčnejši, čiščenje pa preprostejše. Puder z njim nanašaš tako, da vlečeš dolge potege od sredine obraza navzven.

3. Za nanos senčila

Najprimernejši je čopič oz. aplikator z gobico, saj omogoča intenziven in hiter nanos barve. Z gobico podrgni po senčilu, nato pa aplikator s pritiskom povleci po želenem področju. Za tanjši nanos ga obrni ‘bočno’. Z eno stranjo aplikatorja nanašaj svetle, z drugo pa
temne odtenke.

4. Za mehčanje prehodov

To je manjši okrogel čopič, s katerim zabrišeš vse ostre robove senčil in ustvariš mehke prelive barv. Uporaba: kroži z manjšimi gibi.

5. Za nanašanje šminke

Ploščat čvrst in tanjši čopič je lahko iz umetnih ščetin, saj boš z njim nanesla mastno strukturo šminke in bo čiščenje preprostejše. Izdelek nanašaj z odločnimi potegi. Z njim lahko nanašaš tudi korektor.

6. Za risanje črt

Črtalo najlepše naneseš s čopičem s tanko konico iz čvrstih umetnih ščetin. S čopičem zaokroži po črtalu, nato črto povleci v enem potegu.

7. Za obrvi

Čopič s krajšimi in tršimi ščetinami, ki je trikotno prirezan, je najboljši za risanje in polnjenje obrvi, lahko pa ga uporabiš tudi za zabrisovanje črtala.

8. Za rdečilo

Na voljo je veliko različic, profesionalci pa imajo najraje mehke okrogle čopiče iz naravnih ščetin, debele približno 2,5 cm. Z njim povleci po lični kosti in zaokroži na jabolkih lic.

Cosmo nasvet: Ni nujno, da so čopiči iz naravnih ščetin, vendar pa morajo biti prijetni za dotik (poskusi, da te na obrazu ne pikajo). Čopiči, ki so rezani popolnoma ravno, običajno ne dajo lepega in enakomernega nanosa ličil.