Najboljše dišavne note zate

Tvoj najboljši parfum je zelo oseben, nežen in prefinjen, včasih tudi neopazen ...

29. 3. 2010

K tem notam se nagibaj, ko kupuješ novi parfum, pa boš našla pravi vonj zase.

Lahke rožnate

Za razliko od drugih cvetlic imajo lahkotne note lilija, vijolica, sivka in magnolija. Dišijo sveže in ne dražljivo.

Lahke sadne

Jabolko, hruška, breskev, marelica in jagodičevje so sadeži z nežnimi notami. Dajo lahkoten, prijeten in zelo naraven pridih.

Sveže

Note, ki spominjajo na morje in trave, imajo oster, a osvežujoč vonj. Mednje spadajo tudi citrusne note, ker dišijo bolj začinjeno kot drugo sadje.

Prava mesta zate

Da lahkotne note opaziš oziroma zavohaš, moraš običajno vstopiti v osebni prostor človeka, ki jih nosi. Zato jih lahko naneseš tudi na drugačna, bolj intimna mesta, kot so gležnji, med prsi in na trebuh.

Nanesi jih na golo kožo ali pa oblak vonja razprši v zrak in stopi skozenj, še preden se oblečeš.

Najboljše dišave zate

  • Toaletna voda oz. eau de parfum:

Če želiš parfum, ki te bo obdal nežno kot perilo, ali takšnega, ki bolj spominja na sveže oprana oblačila, izberi toaletno vodo, ki ima nižjo koncentracijo parfumskega olja.

  • Pršila za telo:

na koži pustijo tanek sloj dišave. So lahkotnejši in manj zadušljivi kot običajni parfumi, zato so odlična izbira za osvežitev po športni dejavnosti.

  • Parfum v pudru:

je ena najnežnejših dišav, posebej oblikovana za nego kože, tudi mastne. Po telesu ga vtri po tem, ko se po prhanju obrišeš z brisačo.

  • Gel za prhanje:

Ker se izpere, na koži pusti zelo nežen vonj. Lahko je odlična podlaga tvojemu parfumu, zato poišči takšnega s podobnimi notami.

  • Odišavljeni izdelki za oblikovanje las:

lase lahko nežno odišaviš že z izdelki za oblikovanje.

Naj traja

Veliko hitreje kot na suhi in izsušeni koži izgine vonj na mastni. Zato poskrbi, da bo tvoja koža dobro negovana in navlažena - tako boš prihranila nekaj kapljic parfuma.