Kaja o povečanju dojk: “Moje prsi so zdaj enkratne! Obžalujem samo eno stvar ... "

Letošnjo pomlad smo s sodelovanju s priznano ljubljansko kliniko Zorman – Repež v sklopu natečaja Nova podoba za lepši vsakdan simpatični primorki Kaji podarili brezplačno lepotno operacijo. Kaji se je tako uresničila dolgoletna želja - povečanje prsi.

PREJ IN POTEM: Kaja na nobeni fotografiji ne nosi modrčka. Izbrani vsadki anatomske oblike so veliki 270 ml, kar je približno številko in pol več. (foto: gradivo Zorman - Repež) gradivo Zorman - Repež
2. 11. 2016

S Kajo smo se nekaj mesecev po operaciji pogovarjali o tem, kako je potekalo okrevanje, si od bliže pogledali rezultat lepotne operacije in jo povprašali, če bi danes kaj storila drugače.

Kaja pravi, da se z večjimi dojkami, z oblačili in brez njih, zdaj z navdušenjem zazre v ogledalo.

Za njo je prvo poletje, ko je samozavestno oblekla kopalke in odšla na plažo s svojimi prijatelji.

Priznava, da je bilo okrevanje bolj boleče, kot je pričakovala, dodaja pa, da je ob pogledu na rezultat vse pozabljeno, saj je ta - po njenih besedah - celo presegel pričakovanja! 

Pri izbiri velikosti in oblike vsadkov je poslušala nasvete plastičnega kirurga Petra Zormana, ki se s kirurgijo dojk ukvarja več kot 15 let. Kaja  pravi, da bi, če bi lahko zavrtela čas nazaj, izbrala enake:

“Ne bi spremenila ničesar. Velikost bi ostala ista, ravno tako oblika. Upoštevala sem nasvete doktorja, ki je glede na moje želje in postavo svetoval katere vsadke naj si dam. Mislim, da če bi si izbrala večje vsadke, bi bili res nekoliko preveliki.” 

Na fotografiji zgoraj: Nagrajenka Kaja s svojim kirurgom Petrom Zormanom nekaj minut pred začetki priprav na operacijo.

V uredništvu nas je najbolj zanimalo, kako so tekle ure in dnevi po operaciji.

Kaja pravi, da je takoj po operaciji, izbrani kirurg najprej obvestil vse njene bližnje, da je operacija potekala brez težav.

Po operaciji je v prostorih klinike ostala še nekaj ur, kjer je za njo skrbelo prijazno in strokovno osebje, ki je vključevalo vse od anesteziologinje, medicinske sestre, kirurga, njegovega asistenta in receptorke.

V dnevih in tednih, ki so sledili, je Kaja v priznano ljubljansko kliniko še nekajkrat prišla na pregled. Tudi sicer pa je bila redno v kontaktu z izbranim kirurgom:

“Komunikacija z doktorjem, tedenska, po operaciji, je potekala odlično. Bila sva v kontaktu. Na vsa vprašanja, ki so se porajala tekom okrevanja, je odgovoril v sekundi in dvajset. Na klic, kadarkoli sem poklicala, je dvignil telefon, če je bil seveda razpoložljiv.”

Na fotografiji zgoraj: Kaja po operaciji s plastičnima kirurgoma in ustanoviteljema ljubljanske klinike, Petrom Zormanom (levo)  in dr. Andrejem Repežem (desno).

Oglej si še video intervju, v katerem je Kaja razkrila, katera je edina stvar, ki jo obžaluje:

Intervju s Kajo o povečanju prsi