Nagradni izziv: ‘Koliko si stara?’

Za moške pravijo, da z leti postajajo vse bolj šarmantni in privlačni - skoraj tako kot vino, ki se s staranjem le še plemeniti. In zakaj to isto ne bi smelo veljati tudi za ženske?

21. 1. 2009

V enem od naših spletnih prispevkov smo se na temo staranja in mladostnosti, moške in ženske lepote, gub in gubic obširno razpisali. In ugotovili:

  • da se moški fizično dejansko ne starajo prav nič počasneje, pa tudi prav nič lepše od žensk (tudi moške obraze in telesa namreč povsem vidno načenja neusmiljen zob časa), pa vendar se zdi, da jim družba tega ne zameri. Še več! Moški z leti celo pridobovajo na ceni.
  • in čeprav so ženske podvržene istim naravnim zakonitostim, je družba – nasprotno - do njih naravnost neusmiljena. Zdi se, kot da družba od žensk pričakuje skorajda nemogoče, zagotovo veliko več kot od njenih moških vrstnikov. Naravnost zahteva se namreč, da bodo – kakor vedo in znajo – naravi kljubovale, sicer ...!

Krivica? Dvojna merila?

Si se ti s tem kar sprijaznila?

Morda pa misliš, da to zaenkrat sploh še ni tvoj problem?

Kakorkoli že, vabimo te v ...

Nagradni izziv

Povej svoje mnenje!

Veliko žensk se naravnost zdrzne ob na videz povsem nedolžnem vprašanju ‘Koliko si stara?’. Mnoge se iz stiske, še posebno potem, ko so prestopile določeno starostno mejo, za katero so prepričane, da je še bila ‘sprejemljiva’, na takšno vprašanje zlažejo, spet druge odgovoru izmaknejo in tretje ...

Nas na tem mestu zanima predvsem, kaj storiš ... Ti!

  • Ali poveš po pravici ali prikriješ kakšno leto ali dve? Se na splošno bojiš staranja ali si zaenkrat še prepričana, da je čas, ko te bo 'to' doletelo, še neskončno daleč? Kako vidiš starejše ženske? Se ti smilijo in upaš, da nikoli ne boš ‘takšna’, ali jih nasprotno – spoštuješ in v njih zlahka najdeš poseben žar, ki se z leti še plemeniti?

Skratka, zanima nas tvoje razmišljanje na temo staranja in dilemo: Če moški postajajo z leti vse bolj šarmanti, zakaj to ne bi veljalo tudi za ženske?

In ne boj se, ne pričakujemo kakšnih dolgih esejev, pa tudi manko vejic in pik ti ne bomo šteli za zlo. Svoje razmišljanje, pa naj bo kratko ali dolgo, pošlji skupaj s svojimi podatki (ime, priimek, naslov in telefonska številka) na naslov nagrade@adriamedia.si (svojo e-pošto naslovi: Staranje – dvojna merila). Nagradni izziv bo aktualen vsaj še dva tedna od dneva objave.

Dove, ker je ‘pro-age’!

Med prejetimi mnenji bomo s paketi blagovne znamke Dove izdatno nagradili tri najbolj iskrena, zanimiva ali originalna mnenja. Če bo iskrivih misli veliko, jih bomo nekaj potolažili še z malimi cosmo tolažilnimi paketi.

K sodelovanju v našem nagradnem izzivu smo namenoma povabili blagovno znamko Dove, saj se je ta s svojo Kampanjo resnične lepote zapisala v anale kot prva, ženskam resnično prijazna blagovna znamka.

In kako o staranju razmišljajo pri Dove?

“Dove verjame, da nobena ženska ne bi smela imeti občutka, da je staranje nekaj negativnega. Nasprotno: skrajni čas je, da se počuti lepo in je ponosna nase ne glede na svojo starost. Verjamemo, da starost ni imperfekcija, ki bi jo bilo treba popravljati, ampak del tega, kar dela žensko lepo. Zato je Dove pro-age naklonjen letom.

Ženske se bojijo staranja, samote in občutka nekoristnosti, ko preidejo v zrelo dobo. Zato želi Dove spremeniti mnenje znotraj anti-age kategorije – od negativnega, ki ga upravlja strah, do pozitivnega, ki ga upravlja zaupanje vase in v svoje sposobnosti.

Dove ni anti-age. Dove je pro-age, saj lepota ne pozna omejitev v letih.”