Na cosmo testu: Laserporacija in Radiolift telesa

Punce z uredništva smo združile moči, se posvetovale s strokovnjaki in se pognale v lov za majhnimi spremembami, ki so odločilno vplivale na naše počutje (pa tudi obliko telesc). Te zanima, kako se je na testu odrezal tretma Laserporacije in Raiolift telesa? Beri dalje ;)

8. 6. 2014

Na cosmo testu!

Laserporacija in Radiolift telesa

Cena: 320 EUR za 8 tretmajev

Kje? PROSAPIA, vadbeni studio novih dimenzij, www.studio-prosapia.si

POSTOPEK: Laserporacija in Radiolift telesa je hujšanje brez odvečne kože ali izgubljanja maščobe na nepravih mestih oz. lokalizirano izgubljanje maščobnih oblog in celulita, učvrstitev kože in splošni lifting telesa.

Pri laserporaciji gre za kombinacijo elektroporacije in obsevanja z infrardečim laserjem nizke intenzitete, pri radioliftu pa za endodermno mehansko (pnevmatsko) masažo v kombinaciji z monopolarnim radiofrekvenčnim valovanjem. Oboje zmore super naprava Eximia HR77, rezultat pa je lokalizirano zmanjšanje maščobnih oblog in celulita, torej hujšanje, lifting telesa in učvrščena koža.

Laserporacija je tehnologija, ki kombinira elektroporacijo in obsevanje z infrardečim laserjem nizke intenzitete. Posebna glava za Laserporacijo oddaja elektroporacijske impulze in hkrati s tremi laserskimi snopi neprekinjeno osvetljuje in rahlo segreva obdelovano mesto. Segrevanje tkiva stimulira celice fibroblaste, da proizvajajo kolagen in elastin. Kolagen je ključen za čvrstost kožnih tkiv, elastin pa povečuje njihovo elastičnost, s čimer se omogoči lepši videz kože. Lasersko osvetljevanje deluje tudi na receptorje mitohondrijev v maščobnih celicah, kar sproži razgradnjo trigliceridov na maščobne kisline, glicerol in vodo. Osvetljevanje in elektroporacijski impulzi tudi kratkotrajno povečajo prepustnost celičnih membran z ustvarjanjem mikroskopskih por in s tem medicinsko dokazano spodbujajo prehajanje tekoče maščobe v medcelični prostor. Iz medceličnega prostora jih iz tkiva odplakne limfni sistem.

Posebna glava s tehnologijo Radiolift omogoča endodermno mehansko (pnevmatsko) masažo v kombinaciji z monopolarnim radiofrekvenčnim valovanjem in magnetnimi drsnimi valji.

Endodermna masaža je podobna klasični ročni masaži, s tem da je njeno delovanje bolj globinsko in enakomerno, predvsem pa uporablja veliko bolj učinkovito štirifazno tehniko masaže. Štirifazna tehnika poleg periodične kompresije in vmesnih premorov vključuje tudi vakuumsko sesanje kože, ki odmika kožo od podkožja in s tem ustvari kožno gubo, kar učinkoviteje razširi kapilare, pospeši krvni obtok in oksigenacijo. Obenem spodbudi tudi delovanje limfe, ki omogoča drenažo odpadnih snovi iz medceličnega prostora. Istočasno obsevanje z radiofrekvenčnim valovanjem nežno segreva tkivo in povečuje učinek endodermne masaže ter pospešuje metabolizem maščobnih celic.

ZAKAJ SEM SE ODLOČILA ZA TA TRETMA?

Za ta tretma sem se odločila, ker se niti s hujšanjem ne morem znebiti 'šlaufkov' na trebuhu, pa sicer nimam težav s težo. Ker na enodelne kopalke nočem več niti pomisliti, sem se odločila, da na zdrav način napadem samo kritično mesto. Diete zame niso primerne, ker shujšam tja, kamor si ne želim, in vedno preveč, špehek na trebuhu pa ostane.

KAJ SEM PRIČAKOVALA?

Da bo rezultat tretmajev takšen, kot obljublja dobro podkovana kozmetičarka in vodja centra Prosapia Andreja Zupan: letos poleti bom sončnim žarkom nastavila seksi trebušček.

KAKO SEM DOŽIVELA TRETMA?

Tretma je po učinkih podoben najbolj agresivnim tretmajem za izgubljanje maščobnih oblog in učvrstitev kože, a je precej drugačen: neškodljiv, predvsem pa zelo prijeten. Ure, ki sem jih preživela s kozmetičarko, so mi ekspresno hitro minile, med pnevmatsko masažo pa me je odneslo v globoko stanje sproščenosti – zdelo se mi je, kot da me istočasno po trebuhu poljublja nešteto odločnih ust. J

PO TRETMAJU ...

Moja koža se počuti odlično, je bolj napeta, in ker so se topile tudi maščobne celice, sem po vsaki seansi malo lažje zapela hlače. To je namreč moje kritično področje: imam suhe noge in majhno zadnjico, okrog trebuha pa nisem ravno manekenska. Z učinki tretmaja sem zelo zadovoljna, saj sem potrebovala točno nekaj takšnega: klasično hujšanje v mojem primeru odpade, saj bi shujšala le v oprsje ali v obraz, tega pa si ne želim.

KOMU BI TRETMA PRIPOROČILA?

Tretma bi priporočila vsem meni podobnim, pa tudi puncam in fantom z večjimi težavami z odvečno težo. Z eno pomembno predpostavko: kdor koli se odloči za takšno pomoč pri lepšanju telesa, mora imeti tudi dovolj volje za spremembo življenjskega sloga. Tretmaji in lončki nutelle žal ne gredo skupaj, poleg tega pa je po tretmajih, ko se začne hujšanje, to pametno še pospešiti z malo več gibanja.

Več o lepotno - zdravilnih tretmajih pa na spletni povezavi Testirale smo 9 Top lepotnih in zdravstvenih tretmajev.