Na cosmo testu: bionega obraza z naravno kozmetiko

Punce z uredništva smo združile moči, se posvetovale s strokovnjaki in se pognale v lov za majhnimi spremembami, ki so odločilno vplivale na naše počutje (pa tudi obliko telesc). Te zanima, kako se je na testu odrezal tretma bionege obraza z naravno kozmetiko in individualni pogovor z nutricistko? Beri dalje ;)

10. 6. 2014

Bionega obraza z naravno kozmetiko + individualni pogovor z nutricistko

Cena: 35 evrov + 20 evrov

Kje? Kozmetični salon Awell, awell.si

POSTOPEK: Individualna nega obraza je odlična za vse, saj ljudje v večini nimajo tipično suhe, mastne ali občutljive kože, ampak gre navadno za skupek vseh teh. Pred posegom na obrazu se opravi posvet in diagnostika kože, ki razkrije vse o stanju kože.

ZAKAJ SEM SE ODLOČILA ZA TA TRETMA?

Že nekaj časa opažam problematično kožo, in ker nisem več pubertetnica, sem želela ugotoviti, kaj se z mojo kožo zares dogaja. Moj tretma je bil sestavljen iz dveh delov, najprej diagnostike in nege kože, nato je sledil pogovor o prehrani z nutricistko.

KAJ PRIČAKUJEM?

Po pravici rečeno, sem pričakovala zelo malo, saj sem že kar nekajkrat obiskala kozmetičarko, pa se moje stanje v zadnjih štirih letih ni prav veliko spremenilo.

KAKO SEM DOŽIVELA TRETMA?

MancaZ diagnostiko sem ugotovila kar nekaj stvari: da moja koža ni mastna, ampak suha in vlage potrebna, lička so polna maščobe, moje pore so razširjene, zaradi vnetih drobnih aken po celem obrazu pa je koža potrebna posebnega tretmaja. Vse sestavine, ki so se znašle na mojem obrazu, pa so bile zmešane sproti glede na potrebe in posebnosti moje kože. Na koncu so moj test kože poslali v laboratorij, na podlagi tega pa so pripravili iz biološko predelanih snovi kremo, ki bo poskrbela za vse potrebe moje kože v enem, za suhe predele, maščobna lička, pa tudi za nego predela okoli oči.

PO TRETMAJU ...

Počutila sem se kar malce lažjo. Predvsem zato, ker sem izvedela, da je takšno stanje kože vse prej kot povezano s pubertetnimi aknami, po navadi nanj vplivajo štirje dejavniki (dednost, hormonsko stanje, delovanje jeter ali prehrana) samostojno, lahko pa se med seboj tudi prepletajo. Tako sem se po prijetni negi pogovorila še z nutricistko Mojco Primožič, s katero sva ugotovili, da je za takšno stanje kože najbolje, da se v čim večji meri odpovem uživanju mlečnih izdelkov. Mojca mi je dala super nasvete, ko sem po službi lačna ali ko mi zvečer pade sladkor. V hitrem tempu je zelo pomembna tudi meditacija – že deset minut na dan je dovolj, da se telo umiri in otrese nadležnega stresa.

KOMU BI TRETMA PRIPOROČILA?

Vsaki punci, ki se želi svojih težav s kožo lotiti celostno. Če se soočaš s problematično kožo v puberteti ali pozneje, se vzrok pogosto skriva v stresnem načinu življenja ali v katerem od dejavnikov, ki se jih morda sploh ne zavedaš.

Več o lepotno - zdravilnih tretmajih pa na spletni povezavi Testirale smo 9 Top lepotnih in zdravstvenih tretmajev.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri