Lepši, gostejši, najbolj seksi lasje

Razkrivamo majhne skrivnosti svilnatih popolnih las iz oglasov, ki si jih vedno želela in nikoli imela. Zate smo poiskali nekaj preprostih trikov ter hranilnih sestavin, ki jih daš nase in vase, zaradi katerih boš lahko ponosno razkazovala svojo grivo.

11. 2. 2014

Želiš si: daljših las

Se spomniš zgodbe o Zlatolaski? Ko je bila njena kitka dovolj dolga, jo je iz stolpa, v katerem je bila zaprta, spustila princu in se z njo rešila. Danes bi bila v težavah, saj je ob barvanju, stresu in izdelkih za oblikovanje rast las vse prej kot hitra. Ker je malo verjetno, da ti bodo zrasli čez noč, ti predlagamo naslednje preproste rešitve:

Čudežni tretma

Lasni mešički so le 1,25 milimetra pod površjem lasišča, zato jih sestavine lahko dosežejo. Izberi šampon, ki je obogaten z vitamini E in B5, cinkom, železom in bakrom, saj pospešuje proizvodnjo keratina, ki bdi nad rastjo las. Namesto da ti frizer pristriže nekoliko načete in uničene konice (če le niso videti kot slama ali suho vejevje), poišči izdelke, ki vsebujejo aminokisline in ekstrakt morske trave, saj ti zaprejo las in zakrpajo raztrgana vlakna tudi do enega meseca.

Oblikovanje brez napake

Zavrzi okroglo krtačo, saj s tem lase oviješ navznoter ali navzven, s čimer ustvarjaš krajše pramene. "Optično iluzijo ustvari tudi francoska kita ob glavi, saj je videti skoraj enako kot kita, narejena iz dolgih las," pravi frizer Matjaž Šiška.

Pravi rez

Odloči se za stil s polnim ali stranskim frufrujem. Kontrast med linijo frufruja in konicami optično poskrbi za videz podaljšanih las. Lasje naj bodo čim bolj enakomerne dolžine.

Izberi pravo barvo

Barva las z rahlo temnejšim odtenkom pri koreninah in svetlejšim na konicah (barvanje ombre) tudi optično podaljša dolžino las, poleg tega da je to eden najbolj vročih lasnih trendov.

Želiš si: močnejših las

Le peščica srečnic ima od rojstva zavidanja vredne bujne lase. Da jim boš lahko konkurirala, uporabi te trike in preobrazi svoje lase v seksi razkošne.

Čudežni tretma

Enake sestavine, ki naredijo tvojo kožo čudovito, lahko delajo čudeže tudi na tvojih laseh, predvsem peptidi (aminokisline), ki stimulirajo rast las, ter salicilna kislina, ki ščiti lasišče. "Nego­valna sredstva prepusti frizerjem in strokovnjakom. Pri tankih laseh ne uporabljaj težkih negovalnih mask, izdelkov za glajenje las in tistih, ki vsebujejo silikon, saj dodatno obtežijo las, posledica tega pa je manjši volumen in navidezno manj las," svetuje Matjaž.

Oblikovanje brez napak

Frizerjev nasvet: najbolje je po pranju uporabiti ustrezen proizvod za utrjevanje (super je, če imaš takšnega za volumen, ki ga naneseš na lasišče in posušiš lase nasprotno od njihove rasti) ali tupiranje, ki mora biti pravilno izvedeno.

Pravi rez

Striženje na različne dolžine ter resice ustvarijo polnejšo pričesko, omogočajo več gibanja in naredijo majhne zračne žepke, ki navidezno dodajo volumen. Ustvarijo ga tudi striženje na paž ali razmršene pričeske dolžine tik pod ušesi.

Izberi pravi odtenek

Pogoljufaj naravni volumen s tankimi svetlimi prameni. Belilo na lase učinkuje tako, da se posamezni prameni in lasje med seboj oddelijo in so videti ter čutiti debelejši, lahko pa poskusiš tudi s kombinacijo svetlejših in temnejših pramenov.

Besedilo po predlogi: Nicole Catanese, Pripravila: Katja Jakopovič, fotografije: promocijsko gradivo, profimedia, Nick Onken, shutterstock.