Lepotni trik: Kako do ogromnih trepalnic

S temi triki bodo trepalnice videti kot umetne ne glede na to, kakšno maskaro boš uporabila.

Bi imela tudi ti take ‘trepke’ kot Minka Kelly?  (foto: Profimedia.si, Alex Štokelj, ilustracije: Stuart Mckenzie/eyecandy.co.uk) Profimedia.si, Alex Štokelj, ilustracije: Stuart Mckenzie/eyecandy.co.uk
10. 4. 2012

Potrebuješ

Črn svinčnik za oči, maskaro v katerikoli barvi.

Priprava

S svinčnikom na zgornji veki zariši tanko črto ob robu trepalnic. Nato pobarvaj notranji rob zgornje veke in za nekaj sekund zamiži, da se barva odtisne tudi na spodnjo veko. Tako boš pobarvala prostor med trepalnicami in lepo definirala oko.

Koraki do ogromnih trepalnic

1. Da bodo trepalnice videti debelejše in daljše, maskaro nanesi od korena do konic najprej po zgornjem delu trepalnic. Nato jih namaži še od spodaj (kot običajno). Krtačko po konicah povleci še levo in desno (kot kaže ilustracija), da se na trepalnice prime še nekaj več maskare. Počakaj, da se barva posuši.

2. Drugo plast maskare boš zdaj nanesla v treh smereh s cikcak gibi: začni na sredinskem delu veke in krtačko vleci proti obrvi. Nato se posveti notranjemu kotičku – z maskaro zajemi prav vse trepalnice, tudi tiste najmanjše, in jih povleci proti korenu nosu. Nazadnje z maskaro povleci trepalnice na zunanjem kotičku proti obrvem.

3. Zdaj krtačko postavi vertikalno in namaži le trepalnice, ki rastejo na sredini – poskusi jih podaljšati še za kakšen milimeter, da zares dobiš videz ogromnih pahljač. Tako namaži tudi spodnje trepalnice.

Priredila: Nika Veger, fotografije: Profimedia.si, Alex Štokelj, ilustracije: Stuart Mckenzie/eyecandy.co.uk