Lepotni nasvet: Kako do šik manikire

Kot bež obleka, nude, kamelja ali kožna barva manikire doda kapljo šika vsemu, kar nosiš. Prepusti se in bodi … nudistka!

Ginnifer Goodwin: Kožni toni naredijo prste bolj elegantne (foto: Getty Images, Chris Eckert/Studio D.,  ilustracije: Stuart Mackenzie/eyecandy.co.uk) Getty Images, Chris Eckert/Studio D., ilustracije: Stuart Mackenzie/eyecandy.co.uk
24. 10. 2011

Kaj potrebuješ

Lak v bež tonu, lepilni trak, odstranjevalec laka, vatico.

Priprava

Odstrani lak, nato pa si roke umij z milom, da izplakneš ostanek odstranjevalca in maščobe.

Tehnika

1) Nohte prikrajšaj na enako dolžino, nato pa jih 'zbrusi' tako, da s pilico drgneš le v eno smer (razen če je steklena). Tako boš preprečila, da bi se nohti cepili in posledično poškodovali nanos laka.

2) Natančen nanos je ključ do tega elegantnega videza. Če nisi izurjena in se pri lakiranju vedno nekoliko popackaš, kožico pred nanosom laka zaščiti s prosojnim lepilnim trakom (selotejpom).

3) Po nanosu podlaka nohte premaži z dvema bež plastema. Pri prvem nanosu začni poteg po sredini nohta, nato nadaljuj proti robu. Barvo zaščiti z nadlakom.

4) S sušilnikom pospeši sušenje laka – usmeri ga tako, da pod kotom 45 stopinj piha s hladnim zrakom (vroč zrak namreč preprečuje, da bi alkohol izhlapel, zato se barva ne učvrsti). Ko se nohti posušijo, odstrani lepilo iz drugega koraka.

5) Čopič za puder pomoči v olivno olje in z njim narahlo povleci po kožici in prstih. Če bi se nege rok lotila kot običajno, bi uničila manikiro.

Nasvet: Najboljši nudist zate

Da bi bila koža ob taki manikiri videti lepa, izberi barvo laka, ki je v podobnem tonu kot je tvoja barva kože.

Priredila: Nika Veger, foto: Getty Images, Chris Eckert/Studio D.,  ilustracije: Stuart Mackenzie /eyecandy.co.uk