Ana Klašnja: "Bojim se, da bi se mi z leti situacija poslabšala"

Te zanima, kakšen recept za lep in zdrav videz ima Ana Klašnja? Privlačna plesalka in mlada mamica je v intervjuju iskreno spregovorila o težavi s kožo, ki jo pesti vsako poletje in nam zaupala svoje lepotne skrivnosti.

Ana Klašnja: "Bojim se, da bi se mi z leti situacija poslabšala" (foto: Mali zakladi) Mali zakladi
11. 12. 2016

Čeprav jo morda bolj poznaš po vlogi žirantke v priljubljenem šovu Slovenija ima talent, je Ana Klašnja na prvem mestu profesionalna baletna plesalka in predana mamica še ne eno leto staremu fantku Jašu.

Šteje 36 pomladi, trenutno ti priporočamo obisk Opere in ogled baletne predstave Hrestač, v kateri Ana pleše, ekskluzivno za Cosmopolitan pa nam je v intervjuju razkrila svoj recept za lep in zdrav videz.

Ana, videti si čudovito! Je za ta poseben ‘žar' krivo materinstvo ali drugega?

Hvala lepa. Ne vem, mogoče ti materinstvo res da en drugačen ‘sij’, če se tako izrazim. Ti pa definitivno da drugačen pogled na svet. Sicer sem pa trenutno zelo utrujena in neprespana od vseh predstav in televizijskih oddaj.

Ta utrujenost se pozna tudi na moji koži, a to težavo zaenkrat zelo uspešno rešujem s pomočjo naravne kozmetike – še posebej sem navdušena nad naravnimi olji.

Kako je videti tvoja jutranja lepotna rutina?

Zelo pomemben je zdrav zajtrk, ki obvezno vključuje čaj, nekaj sadja in vse, kar telo potrebuje za dolg dan … žita, jogurte in druga zdrava živila.

Že prej sem omenila, da uporabljam naravna negovalna olja, ki lepo nahranijo mojo kožo. Še posebej se navdušujem nad naravnimi cvetnimi vodicami in olji kozmetike Melvita.

Preden odidem od doma se ‘poškropim’ s cvetno vodico, ki me lepo osveži. Na ta način malo ‘pogoljufam’, saj sem po uporabi te vodice videti sveža in naspana.

Čeprav te je marsikdo spoznal šele v šovu Slovenija ima talent, je tvoja prva služba balerine. Kako je videti tvoj urnik?

Moj urnik v Operi je precej naporen. Že ob 10. uri zjutraj imamo kondicijski trening, nato čez dan še vaje za predstavo. Včasih imamo solisti vaje skupaj z ansamblom, včasih imaš vaje sam. Če jih imaš sam, sicer malo prej končaš, ampak seveda zelo utrujen, če imaš vaje z ansamblom, se znajo zavleči do večera, saj je veliko ustavljanja in čakanja drug drugega.

Če k temu dodam še večerne predstave, je vse skupaj res zelo natrpano in naporno. Še posebej zdaj decembra smo plesalci skoraj več v Operi kot doma.

Kaj je tvoj recept za lep in zdrav videz?

Mislim, da je najpomembnejše spanje, za katerega sem zdaj kar precej prikrajšana. Tako pač je, ko imaš majhnega otroka. Upam, da kmalu spet pridejo dnevi, ko bom lahko malo dlje poležavala v postelji.

Ja, SPANJE! Telo se ponoči regenerira, vse poškodbe se najbolje zdravijo ponoči … Zelo pomembno je spiti na dan 2-3 litre tekočine, še posebej če se ukvarjaš s športom. In seveda, vsaj tri krat na teden se je treba ukvarjati s športom. Tukaj imam jaz srečo, ker je šport v bistvu moja služba. Pa seveda paziti na to, kaj ješ.

Poleg tega, kaj ‘damo vase’, je seveda zelo pomembno tudi kaj ‘damo nase'. Kakšno negovalno kozmetiko uporabljaš?

Skoraj vsi izdelki na moji polici v kopalnici so naravni in organski, to se mi zdi pri kozmetiki zelo pomembno.

Da je kvalitetna in naravna, kar se mi zdi še posebej pomembno v zimskem času, ko je koža še bolj občutljiva in potrebuje še dodatno skrb in nego.

Se je po tem ko si postala mamica, tvoja koža na obrazu kaj spremenila? Kako si ukrepala?

Predvsem se odkar sem mamica, soočam s kroničnim pomanjkanjem časa. Enostavno nimam časa iti v salon na posebno nego, zvečer nimam časa, da bi si naredila kakšen poseben tretma, zato sem vesela, da lahko z nekaj kvalitetnimi naravnimi izdelki, med katerimi je tudi Melvitina vlažilna krema, hitro in zelo dobro sama poskrbim za optimalno nego obraza.

Si se kdaj v življenju soočala s kakšnimi lepotnimi nepravilnostmi? Kako si jih ‘ukrotila’?

Vsako poletje se srečujem s pigmentacijo kože, sicer blago, ampak mi gre iskreno že pošteno na živce. Predvsem pa se bojim, da bi se mi z leti situacija poslabšala.

Zadevo zaenkrat zelo uspešno saniram z neke vrste ‘babičinim nasvetom’, ki pravi da si na obraz nanesemo par kapljic limone. Jaz si nato obraz še sprerem z vodo. Zdi se mi, da limonin sok res pomaga proti blagi pigmentaciji, pa še super osveži kožo.

Kako se tvoja lepotna rutina razlikuje glede na spomladansko/poletni in jesensko/zimski čas? 

Poleti uporabljam lažje teksture in predvsem puder z zaščitnim faktorjem, pozimi pa izdelke z bolj hranljivo teksturo.

Si kdaj privoščiš ‘dan brez mejkapa’?

Seveda! Dan brez mejkapa je nekaj najboljšega na svetu!

Vem, da si dovolj telesno aktivna že v svoji službi, pa vseeno moram vprašati - se ukvarjaš še s kakšno drugo aktivnostjo? 

Ne. Zdaj res večino časa namenjam svojemu otroku, prej pa sem veliko časa posvečala druženju s prijatelji in razvajanju. Ogledala sem si kakšen dober film, si večkrat privoščila kopel, šla na masažo …

Morda meditiraš? Ali kako drugače skrbiš za svojo dušo?

Že dolgo časa si želim, da bi začela meditirati, tako da se bom mogoče, ko moj otrok malce zraste, enkrat res začela posvečati temu. Zdi se mi namreč zelo pomembno, da skrbiš za svoj notranji mir, da si vzameš vsaj pol ure na dan čisto zase, za svoje telo, za svojo dušo.

Kakšen je tvoj recept za sprostitev po napornem dnevu?

Nekaj dobrega in lahkega pojesti, pogledati kakšen dober film, vroča kopel, nato pa čim bolj zgodaj v posteljo.

Leto 2016, ki se izteka, si boš zagotovo najbolj zapomnila po tem, da si postala mamica. Kako je ta prelomni življenjski dogodek vplival nate?

Res je. Leto 2016 je zaznamoval moj malček in moram reči, da si nisem nikoli v življenju mislila in verjela, da lahko nekoga res ljubiš milijonkrat bolj kot samega sebe.

Skozi izkušnjo nosečnosti, poroda in materinstva pa imam zdaj tudi ogromno spoštovanja so svojih staršev in do vseh ljudi, ki imajo otroke. Res je to najtežja, ampak tudi najlepša služba na tem svetu.

Pripravila: Špela Sila
Fotografije: Mali zakladi, Maja Slavec, osebni arhiv

Preberi še, kaj se zgodi, če v šampon za lase daš sol (super lepotni trik) ali pa poglej, kateri slovenski glasbeniki bodo nastopili na EMI 2017!