Lepa koža 24/7

Do dveh popoldne kožne celice preživijo veliko, borijo se proti prostim radikalom in sončnim žarkom, ko pade noč, pa se garaško delo šele začne. Ključ do odličnosti: natančno razumevanje, kdaj in kaj se dogaja s tvojo kožo, saj boš rituale lažje uskladila s svojim urnikom.

Lepa koža 24/7 (foto: promo, profimedia) promo, profimedia
26. 9. 2014

Zjutraj

Jutranji lepotni izdelki so kot zajtrk, ki te napolni za ves dan. Osveži in nahrani svojo kožo s temi negovalnimi izdelki.

1. korak: Proti zabuhlosti

Po nekaj urah spanja in ležanja se na predelu okoli oči nabere tekočina. Krema s kofe­inom v obliki rolona bo omilila zabuhlost. Gel za oči, Vichy Aqualia Thermal (16,75 €)

2. korak: Močni antioksidanti

Serumi z vitamini C, E ali zelenim čajem (trije najmočnejši antioksidanti) nevtralizirajo proste radikale, ki povzročajo tanke linije in madeže. Serum, Sukí, Pure facial moisture-nourishing (36,54 €)

3. korak: Sončna zaščita

Antioksidanti so kot spodnje perilo, krema z zaščitnim faktorjem pa kot obleka. Brez nje nikoli ne zapusti stanovanja. Preizkusi CC-kremo, ki zagotav­lja zaščito, vlaženje in zmanjšuje videz nepravilnosti. CC-krema, Lancôme City Miracle CC Cream Complexion Beautifier Daily Defense ZF 50 (39 €)

4. korak: Popoldansko vlaženje

Do popoldneva bo vlažilna krema, ki si jo nanesla zjutraj, že izgubila svojo moč. Pri sebi imej vlažilec v spreju, s katerim si lahko po kosilu enostavno osvežiš obraz in tako ne uničiš ličil. Vlažilna vodica, Melvita Rose Bio Organic Rose mist (11,70 €)

Zvečer

Medtem ko spiš, tvoje telo izloča betaendorfine in rastni hormon. Ti postopki okrepijo cikel obnavljanja kože.

1. korak: Hitro obnavljanje

Po čiščenju nanesi na obraz nočni obnovitveni serum. Njegova lahka tekstura z večjo koncentracijo aktivnih sestavin prodre v globlje plasti kože kot krema in spodbuja celično obnovo. Serum, Estēe Lauder Advanced Night Repair 30 ml (78 €)

2. korak: Čudežni retinol

UV-žarki oslabijo retinoid (retinol), ki je derivat vitamina A in je odličen za naravno celično obnovo, zato ga uporabljaj zvečer. Obnovitveni nočni koncentrat, REN Bio Retinoid Anti-Ageing Concentrate (65,99 €)

3. korak: Dva v enem

Debelejše je boljše, kadar govorimo o tankem predelu okrog oči, ki je nagnjen k izsušenosti in gubicam. V izdatni količini lahko kremo uporabiš kot masko za oči. Krema za okrog oči, Decléor Aroma Lisse 2in1 Dark Cirle & Eye Wrincle eraser (41 €)

4. korak: Za lahko noč

Koža nenehno izgublja vodo, tudi med spanjem. Razvajaj jo z bogatejšo kremo, s katero preprečiš dehidracijo in ki 'zaklene' vse druge plasti, ki si jih nanesla prej. Nočna krema za obraz, Nivea pure & Natural regenerating night cream (6,39 €)

Prevedla in priredila: Katja Jakopovič