Kdo je vse bolj priljubljena lepotna blogerka Lepa Afna? Spoznaj Leo!

Jutranja kava med opazovanjem prebujajočih se ljubljanskih ulic in raziskovanje trgovinic v starem mestnem jedru. Vsakdan lepotne blogerke ‘Lepe Afne’, radijske voditeljice Lee Filipovič, je povezan z raznovrstnimi rituali in omamen vonj po kavi je prav zagotovo eden izmed njih. Med najinim klepetom pa sta se skodelici že ohladili, tako da sva spili vsaka svojo, saj poznate znani rek, za lepoto. Pa smo spet tam …

Kdo je vse bolj priljubljena lepotna blogerka Lepa Afna? Spoznaj Leo! (foto: Printscreen videa) Printscreen videa
22. 9. 2016

“Lepota in pamet hodita z roko v roki. Vem, da sem pridna in pametna punca, z vsemi vrednotami, ki mi jih je privzgojila mami, vendar kanček ličil, ki izpostavi moje atribute, resnično nič ne škodi,” nam v smehu pomen lepote v današnjem svetu pojasni simpatična voditeljica.

Po njenem mnenju lahko še tako slab dan in turobno razpoloženje ukanimo z barvito šminko ali iskrivim senčilom.

Za ličenje se je začela resneje zanimati šele na fakulteti, ko je začela opravljati svoje prvo študentsko delo na televiziji.

“Morda zveni hecno, vendar nas pred snemanjem kadrov ni pričakala horda vizažistov in stilistov, zato smo za ličenje morale poskrbeti kar same. Ni mi bilo vseeno, kako sem videti, zato sem se poglobila v iskanje nasvetov in namigov v pove-zavi z ličenjem,” pojasnjuje Lea, ki je odgovore na svoja vprašanja našla kar na spletu.

K njenim veščinam so veliko prispevala številna dekleta, ki so s posnetki prikazovala postopke ličenja. Vendar pa nabiranje znanja ni dovolj.

“Vaja dela mojstra! Saj veš, tako je v življenju,” pojasni temnolaska, ki ji moda in make-up predstavljata predvsem način izražanja. Pri izbiri oblačil tako najpogosteje sledi srcu, ne modnim smernicam.

“Če mi nekaj ni všeč, tega preprosto ne bom oblekla. Nisem sužnja modnih trendov, kljub temu pa nisem povsem imuna nanje,” prizna lepotička, ki v zadnjem času s svojim glasom navdušuje poslušalce priljubljene slovenske radijske postaje.

Lea

V nasprotju s televizijo na radiu ne vidimo, kako naličena je voditeljica ali pa v kaj je oblečena, kljub temu pa Lea verjame, da je dobro počutje povezano z dobrim videzom.

“Seveda to počutje ne izhaja le iz videza. Kadar sem dobro videti, tudi dobro funkcioniram. Čeprav me prek radia ne morete videti, lahko čutite, da sem vesela in srečna. Morda mi to ne bi uspelo v raztrgani trenirki, lahko pa s parom najljubših kavbojk,” je prepričana.

Skrivnost njenega uspeha?

Svoje nasvete in namige za ličenje in dobro počutje tako redno objavlja na socialnem omrežju YouTube z imenom Lepa Afna, ki je nastal povsem nedolžno, brez pričakovanj.

Oglej si video, kako splesti "Kardashian kitke":

“Z vsakim komentarjem in podporo pa je postalo precej več. Imam veliko odgovornost, saj številna dekleta sledijo mojim nasvetom. Ničesar ne jemljem samoumevno, saj mi dekleta zaupajo, tega pa za nič na svetu ne bi želela izrabiti. Njihovo zaupanje mi ogromno pomeni, zato želim, da bi se dekleta počutila samozavestno in dobro, tako kot se počutim jaz,” uspeh platforme pojasni Lea.

Med bolj popularnimi posnetki se prav zagotovo znajde tisti, ki ga je posnela s svojim bratom.

Oglej si ga:

“Za to sva se odločila povsem spontano. Končni rezultat pa je neverjeten odziv deklet. Žan je namreč zelo lušten in številna dekleta so izrazila željo po njegovi telefonski številki. Tako je še on dobil košček te pogače,” v smehu pove blogerka in strastna ljubiteljica lepega, ki znanje rada deli z drugimi.

“S tem nimam težav in z veseljem ti razložim, kje sem kos oblačila kupila. Na neki način me to celo osreči, saj sem s tem namreč dobila kompliment, poleg tega pa vem, da bi tudi sam rad imel podobno,” pojasni Lea in izrazi razočaranje zaradi tekmovanja, ki vlada med nežnejšim spolom, tako v delovnem okolju kot tudi na mestnih ulicah.

“Sama tega ne razumem in ne prakticiram. Nismo konkurenca! Če je druga videti dobro in je uspešna, s tem ne ogroža nas.

Zaradi nje naša notranja in zunanja lepota nista nič manj vredni. Labod zaradi prisotnosti pava ne bo nič manj lep ali popolnejši. To moramo nositi v srcu. Vsi smo le ljudje,” še doda Lea in počasi vstane.

Čas je za skok po trgovinah, nato pa se bo vsaka od naju odpravila na svoj konec prestolnice, novim izzivom naproti. Morda kanček šminke na ustnicah res ne bo odločilen pri spopadanju z njimi, vendar pa bo zaradi nje najin nasmeh še nekoliko širši. 

Preberi še nekaj fantastičnih Leinih nasvetov, kako zablestiš v vsej svoji lepoti!

Napisala: Nika Arsovski (za revijo Story)
Fotografije: Helena Kermelj, printscreen videa