Lasje: Privij me nežno

Kodri in valovi so poživili modno sceno – in veš kaj, lahko dodajo tisto iskrico tvojemu vedno enakemu videzu, s katerim se boš počutila hudievo seksi, tudi e si sicer naravna ravnolaska.

22. 2. 2011

Ko se gladko združi s spiralo

To sezono sta vroči par ravni frufru in skodrani prameni. Ne glede na to, ali so tvoji lasje naravno skodrani ali ravni, na vlažne nanesi pršilo za zaščito pred toplotnim oblikovanjem (Dove Heat Defense Therapy Mist). Lase posuši z bučko oz. difuzerjem, saj bo dodal nekaj volumna oz. ga ohranil, če so že polni. Frufru posuši s sušilnikom tako, da zrak usmeriš od lasišča proti konicam, lase pa pri tem češi s ploščato krtačo. Na koncu posamezne pramene definiraj s kodralnikom.

Zapeljivo zalizano

Veliki, živahni valovi so lahko videti vražji ali pa preveč pocukrani in v stilu Shirley Temple. Kako do seksi različice? Skrivnost je v velikosti – kodralnika in pramenov. Srednje dolgi lasje zahtevajo srednje debel kodralnik, lase, ki segajo čez ramo, pa obdelaj z debelim. Da bo frizura videti bolj razigrana in ne preveč ‘poštirkana’, menjaj velikost pramenov, ki jih navijaš okrog kodralnika (med 3 in 7 cm). Ko obdelaš celo glavo, vsak koder navij okrog prsta in ga z lasnico pripni ob lasišče, da se ohladi in s tem utrdi. Nato jih razpusti in počeši s ploščato krtačo. Z majhno količino gela za utrjevanje pogladi lase stran od obraza. Na koncu zalizan detajl poprši z lakom za utrjevanje (L’Oréal Elnett Satin).

Divji kontrast

To je čudovito jing-jang prepletanje, saj imaš v eni frizuri dve različni teksturi – gladko polizane lase ob glavi in eksplozijo kodrov v repu. Če imaš naravno ‘sfrčkane’ lase, poprši mešanico ene četrtine skodelice laka za lase in tri četrtine vode na vrhnji del frizure, od roba lasišča po vsej kroni. Ta mešanica da gladek in sijoč videz brez mastnega svetenja. Nato lase z gostim glavnikom počeši v rep na sredini glave. Če so tvoji lasje ravni, jih spni v čop in ga navlaži s prej omenjeno mešanico. Nato tanek pramen navij okrog svinčnika, da dobiš droben kodrček. Svinčnik odstrani, zvitek pa z lasnico ali krokodilčkom pripni k elastiki. Nadaljuj po vsem repu. Ko so lasje suhi, jih razpusti in s prsti razčeši, da dobiš mehko ‘gnezdo’.

Dva v eni

Na prvi pogled vrhnji lasje spominjajo na paž, a v to frizuro so se kreatorji zaljubili, ker je pravzaprav nizek čop. Skuštrano, a šik torej. Najprej lase pri­pravi z losjonom za glajenje (Tigi Catwalk Sleek Mistique Fast Fixx Style Prep). Nato, če so tvoji lasje ravni, tanke pramene v vzorcu osmice zavij okrog širokega razprtega kodralnika. Klešče stisni, da bodo kodri bolj čvrsti. Če si ‘kodrolaska’, ta korak seveda izpusti. Krono nežno počeši s ploščato krtačo tako, da dodaš nekaj volumna (lahko jih rahlo natupiraš). Lase na rahlo povleci na eno stran in učvrsti v nizek čop takoj za ušesom. Rep lahko spleteš v ribjo kost.

Naj zapovedi skodranih las

Za čudovite kodre moraš slediti le petim pravilom

  • 1 Lase umij s pravim šamponom. Izberi takega, ki je namenjen prav tvoji teksturi las in je maksimalno vlažilen. To je pomembno, ker suhi lasje potegnejo vlago iz ozračja, ki napihne povrhnjico lasu in ustvari puhast videz. Dva najboljša: Tigi Bed Head Hi-Def Curls in John Frieda Frizz-Ease Curl Around.
  • 2 Z brisačo pivnaj, ne drgni. Drgnjenje ustvari štrenaste lase in poškoduje povrhnjico lasu.
  • 3 Suši na najnižji temperaturi. Tako bodo luske las zaprte, lasje pa ne bodo podivjani in štrenasti.
  • 4 Glej in se ne dotikaj. Česanje, čeprav s prsti, uniči tvoj naravni vzorec kodrov.
  • 5 Vedno končaj z lakom za lase. Dobri so takšni, ki preprečujejo, da bi vlaga iz ozračja prodrla v lase, saj zaprejo povrhnjico (Garnier Fructis Style Volumizing Anti- Humidity Hair Spray).

Modni urednik: Rebecca Hessel Cohen.
Lasje: Fred Vandebunt za Redken pri Art Department.
Make-up: Keiko Takagi za Chanel.
Manikira: Olya Titova za Dior Beauty pri Judy Casey Inc.