Lase si bomo ravnale samo še BREZ likalnika za lase! (4 triki strokovnjakov)

Sanjaš o ravnih laseh, a jih obenem nočeš poškodovati s pripomočki in visoko temperaturo? Našle smo odgovor, kako nemogoče spremeniti v dnevno rutino!

Lase si bomo ravnale samo še BREZ likalnika za lase! (4 triki strokovnjakov) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 1. 2018

Ravnanje las navadno vključuje celo četico pripomočkov, preparatov in ravnalcev, dejstvo pa je, da so si ženske lase ravnale že veliko pred prihodom keramičnih ploščic. 

Kljub temu tehnika, v kateri se lase ravna brez uporabe izredno visoke temperature, morda ne bo delovala na čisto vseh laseh, saj je po mnenju newyorškega stilista Jill Engelsena malce utopično pričakovati, da bi se popolnoma skodrane lase lahko zravnalo kako drugače, kot z zelo močnim ravnalcem.

Tehnika je tako popolna za vse z lasmi z veliko volumna in teksture!

1. Začni s pravim šamponom in balzamom za lase.

"Pomembno je, da uporabljate šampon, ki je narejen za ravne lase," je povedala stiliska številnih znanih Laura Polko in dodala, da lahko po šamponiranju uporabiš tudi balzam brez izpiranja ali olje za lase.

2. Uporabi brisačo, ki lahko vpije veliko vlage.

"Ta tehnika navadno traja kar nekaj časa, saj se lasje ne poslušijo tako hitro. Prav zato ti je lahko v veliko pomoč posebna brisača, ki hitro vpija vlago, prav tako pa lase ne naelektri in jih 'skuštra'," je povedal Jill Engelsen.

3. Lase zdaj krtači vse dokler niso popolnoma suhi.

"Ta tehnika bo ustvarila malce neurejen videz, ki ga pogosto vidimo na modnih stezah. Zaključiš lahko z oljem za lase, ki ga naneseš samo na konice," je povedal Jill. 

4. Namesto tega lahko lase posušiš s sušilcem, ...

... vendar ga (če imaš to možnost) nastavi tako, da piha hladen zrak. Pri tem ne uporabi nobenega posebnega izdelka, samo malce krtače in svojih prstov. 

Po predlogi Elle UK

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Horoskop: Kaj leto 2018 prinaša prav tvojemu znamenju?

Priporočamo tudi: Jernej Tozon ponudil 1. fotodokaz - Fant ni več samski!?