To te bo presenetilo: KOŽA in VREME lahko (s pravo PODPORO) postaneta prijatelja

Sončni žarki nas sproščajo, zaradi dežnih kapljic bi najraje zaplesali, veter nas nasmeji, snežinke pa v nas prebudijo romantično plat. Ker pa z njimi pridete v stik prek kože, je pomembno, da se tudi ona počuti srečno. Nanjo vplivajo vsi letni časi, in če smo previdni ter jo pravilno zaščitimo, ta vpliv ni nujno škodljiv.

To te bo presenetilo: KOŽA in VREME lahko (s pravo PODPORO) postaneta prijatelja (foto: PROMO) PROMO
5. 6. 2020 | Promocijsko sporočilo

Ko govorimo o vremenskih razmerah, je eden od glavnih dejavnikov, ki igra veliko vlogo pri zdravju naše kože, vlažnost zraka. Optimalno okolje je tisto, v katerem je vlažnost med 40 in 70 odstotki. Če je vrednost nižja od idealne, na primer 25 odstotkov, kot je v Sahari, ali 10 odstotkov, kot je pozimi v zaprtih prostorih našega doma, pride do strukturnih sprememb v koži, izgube vode in oslabitve hidrolipidne pregrade. Vendar o negi, ki bi bila primerna letnemu času, verjetno razmišljamo šele takrat, ko na koži opazimo vidne spremembe zaradi izpostavljenosti pogostim temperaturnim razlikam ali močnemu vetru. Zato je pomembno, da ukrepamo preventivno in preprečimo pojav prvih sončnih peg, razpokane kože zaradi vetra, suhosti, prhljaja, razširjenih por ali izgube elastičnosti kože.

Takrat stopi na sceno booster Vichy Mineral 89, naš zaveznik vse leto. Predstavljajte si ga kot ščit, ki kožo varuje pred onesnaževanjem in vsemi vremenskimi vplivi, ki ste jim vsakodnevno izpostavljeni, hkrati pa jo naredi močnejšo in polnejšo.

ZAŠČITA PRED ONESNAŽENJEM: Poleg vetru in soncu smo v mestih, zlasti v zimskih mesecih, izpostavljeni tudi številnim vrstam onesnaženja. Edinstvena tekstura boosterja Vichy Minéral 89 vsebuje tehnologijo »anti-pollution«, ki preprečuje, da bi se delci onesnaženja prilepili na kožo, zaradi česar je koža odpornejša na onesnaženje.

Kako je kaj takega sploh mogoče? Znanstveni koncept, ki se razvija zadnjih 15 let, proučuje, na kakšen način notranji in zunanji dejavniki vplivajo na kožo, na njeno staranje, pa tudi na splošno zdravje. Celoto vseh eksogenih in endogenih dejavnikov imenujemo ekspozom. Pri tem torej upoštevamo vse, kar pride v stik z našim organizmom, vendar ni povezano z gensko zasnovo. Sem sodijo okolje (UV-sevanje, onesnaženost, vlaga), življenjski slog (utrujenost, stres, spanje), otroci, življenjske navade (šport, kajenje), pa tudi notranji procesi, ki potekajo v našem telesu. Vichy je prva dermokozmetična blagovna znamka, ki je sprejela to znanstveno teorijo in jo uporabila pri oblikovanju svojih izdelkov.

Minimalistična formula boosterja Minéral 89, pripravka z rahlo teksturo, temelji na samo 11 sestavinah, med katerimi prednjači 89 odstotkov vulkanske vode Vichy s 15 bistvenimi minerali, kot so kalcij, kalij, železo in magnezij. Njihove glavne naloge so spodbujanje celične obnove, vlaženje in antioksidativni učinek, obenem pa spodbujajo tudi adhezijo in sintezo korneocitov (lipidov in beljakovin, ki tvorijo zaščitno plast kože), da bi koža lahko izoblikovala svojo kompaktno pregrado, ki jo bo zaščitila pred zunanjimi vplivi. V kombinaciji s hialuronsko kislino naravnega izvora minerali kožo še dodatno okrepijo in izboljšajo njeno odpornost.

Poleg tega ima booster Minéral 89 številne druge prednosti – primeren je za vse vrste kože, se hitro nanese in vpije, pomaga okrepiti kožno pregrado, izboljšuje tonus in sijaj kože, uporabljajo pa ga lahko tako ženske kot moški. Vaša koža bo gladka in mehka na dotik, hkrati pa popolnoma zaščitena pred zunanjimi, zlasti vremenskimi dejavniki. Štiritedensko klinično preizkušanje izdelka Vichy, v katerem je sodelovalo 52 žensk, je pokazalo, da ta izdelek kožo naredi za kar 20 odstotkov bolj gladko, 21 odstotkov bolj polno, obenem pa za 26 odstotkov izboljša zdrav sijaj kože.

Zdaj ko veste, kaj je pomembno za vašo kožo in kako jo lahko pravilno obvarujete, dovolite, da vam sončni žarki ogrejejo obraz, da vas zmočijo dežne kaplje, da vaša lica pordijo zaradi vetra in da vas pocrkljajo snežinke. Vaša koža, ki vas spremlja pri tej dogodivščini, je zaščitena in lahko uživa skupaj z vami.

Za več informacij o izdelkih obiščite www.vichy.si, izbrani izdelek pa lahko nato kupite v najbližji lekarni.