Korekcijsko ličenje

Priznajmo, brez ‘fotošopa’ bi bila še Angelina videti samo naravno lepa. In ravno to je popolnoma dovolj, da je videti božanska. Zato je bolje, kot naštudirati vse oblikovalske trike, proučiti nekaj spodnjih nasvetov, ki seveda ne bodo zbrisali tvojih simpatičnih napak, lahko pa jih naredijo manj očitne.

Korekcijsko ličenje (foto: cosmo stil in lepota 2011, promocijski) cosmo stil in lepota 2011, promocijski
20. 5. 2011

Če želiš

Večje, iskrive oči

Najprej poišči črtalo, ki ni črne barve (za naraven ‘look’ je namreč to preveč opazno in lahko naredi tvoje oči preveč ostre). Uporabi barvnega  in z njim definiraj zgornjo veko tik ob rastišču trepalnic. Če modra in zelena nista tvoja izbira, potem poskusi sivo barvo, ki se poda prav vsem očem. Nato sijoče belo  senčilo nanesi na notranje kotičke oči v obliki črke V, kot kaže ilustracija. Tako bodo oči videti bolj sveže, iskrive in večje. Na koncu temeljito privihaj trepalnice – s tem konice dlačic približaš obrvem, zato je celotno področje videti večje. Ukrivljeno obliko takoj učvrsti z dvema plastema maskare za podaljšanje.

Če želiš

Luksuzno mehke in polne ustnice

Nekaj osvetljevalca nanesi na zunanji rob zgornje ustnice, tik nad rob srčka (to je del šobice pod nosom). Če temu predelu dodaš lesk, ustvariš videz večjih ustnic. Nato nanesi negovalno šminko. Vlažilne sestavine, kot je hialuronska kislina, napihnejo ustnice, ker v njih zadržijo vodo. Izberi takšno z močnim vodnim leskom, izogibaj pa se bleščic, ker so vi­deti umetno. Končaj s kapljo sijočega bleščila na sredini spodnje ustnice.

Če želiš

Kožo, ki je videti popolna

Si že videla čopič, kot je ta zraven? Vizažiste je obnorel, ker je nanos pudra z njim zelo preprost in hiter, hkrati pa popolnoma enakomeren. Zakaj? Dlačice čopiča dosežejo vse luknjice in izboklinice bolje kot gobica ali prsti. Izberi puder, ki prekriva, a je hkrati  videti zelo naraven. Vse skupaj utrdi z nežnim nanosom prosojnega pudra v prahu.

Če želiš

Ubijalske ličnice

Da bi bile okrogle ali ploske ličnice videti bolj definirane, potrebuješ osvetljevalec in bronzer oz. rdečilo v temnejšem, rjavem tonu. Oba lahko poiščeš v paleti rdečil, kot je ta levo. Naredi ribico (ustnice stisni, kot bi hotela žvižgati, ličnici pri tem povleci navznoter) in z bronzerjem pobarvaj jamici, ki sta se naredili. Čopič povleci še pod lično kostjo navzgor proti ušesu. Nato se nasmej in osvetljevalec nanesi od jabolk ličk po lični kosti navzgor proti sencem. Kontrastni toni definirajo in oblikujejo lička.

Če želiš

Enotne obrvi

Če si že poskusila zapolniti luknjo oz. brazgotino v obrvi, in to brez uspeha, poskusi ta trik. Koža na brazgotini je bolj gladka in ima manj por, zato ti svinčnik in senčilo za obrvi ne bosta v pomoč. Boljša izbira so obarvani voski ali kreme, ki se kar prilepijo na tako kožo. Izberi ton, ki je enak barvi tvojih obrvi, in s kratkimi potegi nariši črto v smeri rasti dlačic. Končaj tako, da s čopičem in senčilom zamažeš celotno obrv (ne samo to točko) v lepo linijo.

Če želiš

Ožje čelo

Ena od možnosti korekcije je frufru, ki pada na čelo.  Če pa ne želiš spreminjati frizure ali celo striči las, posezi po mat bronzerju (sijoči bo le še poudaril in tako povečal čelo). Bronzer bo ustvaril senco in tako bo preveliko področje videti manjše. Pomešaj z dlačicami velikega čopiča po bronzerju, nato otresi odvečni prah. Čopič nežno potegni ob lasišču od enega senca do drugega, nato s krožnimi gibi zabriši prehod.

Če želiš

Ožji nos

Širok ali velik nos zoži s tema dvema potezama: na nos nanesi svoj običajni puder, nato sloj osvetljevalca v prahu ali še lažje čopiču,  nanesi od vrha do konice nosu v ravni liniji. Svetlejša barva v sendviču s temnim robom izstopi in tako je nos takoj videti ožji. Učvrsti s prosojnim pudrom v prahu, ki ne bo uničil korekcijskega učinka.

In ko govorimo o korekciji …

Z ličili pa lahko 'oblikuješ' in polepšaš tudi telo.

  • “Odkar treniram ples ob drogu, so moja kolena modrikasto pikasta. To dobro prekrije le korektor v močni oranžni barvi.” – Jasna, 23
  • “Dekolte je bolj zapeljiv, če na ključne kosti in na vrh hribčka nanesem osvetljevalec.” – Anita, 29
  • “Za popoln trokotnik tam spodaj poleg pincete včasih uporabim tudi svinčnik za obrvi.” – Katja, 27
  • “Celulit? Na zagoreli koži je povsem nemoteč, zato je pršilo za samoporjavitev št. 1 v poletni lepotni torbici.” – Gaja, 24

Besedilo: Nika Veger, fotografije: all-about-fashion, promocijski material, Jeffrey Westbrook/studio d., ilustracije: Stuart McKenzie/eyecandy.com