Korak pred vsemi: Kako nastane kolekcija ličil...

Se tudi ti sprašuješ, kako nastane kolekcija ličil, kako izbirajo nove barve in oblikujejo šminke?

Korak pred vsemi: Kako nastane kolekcija ličil... (foto: Shutterstock) Shutterstock
2. 7. 2012

Cosmu se je izpolnila želja... s povabilom na predstavitev in sprehodom skozi zgodbo o rojstvu ličil.

Vse se začne z ljubeznijo do barv...

Nova kolekcija se začne z ljubeznijo do barv, vzorcev ... ali – kot pravijo ustvarjalci ličil – do umetnosti. Slike so velikokrat navdih za nove barve ali embalažo.

S kart z vzorci tekstila prihajajoče sezone določijo želene odtenke ličil. Hkrati izberejo tudi želene formule izdelkov, npr. prosojne barve, dolgo obstojnost, negovalne učinkovine ...

Izziv je združiti vse želje: določene formule dovoljujejo le določeno količino pigmentov, zato je npr. težko ustvariti bisernato senčilo močno intenzivnega tona.

In nato potovanje...

Ličila nato potujejo do za to specializiranih tovarn, kjer jih razvijejo in izdelajo. Ko so z razvitimi ličili zadovoljni, se ta vrnejo v 'rojstno hišo' v velikih sodih. Tu jih s posebnimi napravami in ročno zapakirajo v končno embalažo.

Ob tako posebni kolekciji rojstvo nato pospremijo še s posebno predstavitvijo, na katero povabijo novinarje z vsega sveta pa tudi zvezdnike.

Medtem pa strokovnjaki že snujejo novosti.

Besedilo: Nika Veger, foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri