Kokosovo olje kot top zdravilo in lepotilo

Kokosovo olje, ki ga lahko zdaj kupiš že vsepovsod, postaja vse bolj cenjeno lepotilo, pa tudi zdravilo. Nič čudnega, ko pa je njega uporaba tako vsestranska, učinek pa naravnost izjemen.

10. 6. 2014

Predstavljamo ti kar naslednjih nekaj naravnost čudežnih uporab kokosovega olja:

Grgranje olja

Če še nisi slišala za grgranje olja, potem dobro prisluhni. Grgranje kokosovega olja 20 minut (najbolje zjutraj, potem ko si umiješ zobe) vsak dan lahko pomaga pri razstrupljanju tvojega telesa, zdravi glavobole, posvetli zobe in še veliko več.

Mehčanje obnohtne kožice

Če imaš roke veliko v vodi, potem jim obvezno nameni nekaj kapljic kokosovega olja na dan, ki ga nežno vmasiraš na obnohtno kožice. Lahko si narediš tudi piling, in sicer tako, da kokosovemu olju dodaš sladkor in zmes podrgneš med dlanmi. Potem speri in namaži samo z oljem.

Za razcepljene konice

Če so tvoje konice las posušene, potem s prsti nanje nanesi nekaj kapljic. Lahko tako na mokre kot suhe lase. Če pa so tvoji lasje popolnoma izsušeni, ga nanesi kar po vsej dolčini, ovij s folijo, nato z brisačo in pusti delovati vsaj 20 minut.

Piling

Že pri obnohtni kožici smo ti svetovali, kako si narediš piling. Prav tako ga lahko uporabiš za obraz in telo. Poleg sladkorja lahko vmešaš tudi koruzni zdrob, da bo tekstura še bolj groba.

Če ti teče iz nosa

Lahko imaš alergijo ali pa si prehlajena. Če ti teče iz nosu, nanesi malce kokosovega olja na in v nosnice.

Vlaženje ustnic

Preden greš spat, si na ustnice nanesi kokosovo olje. Ustnic ti ne bo le navlažilo, je namreč tudi dobrega okusa.

Odstranjevanje ličil

Če s težavo odstraniš ličila, potem poskusi s kokosovim oljem. Pazi samo, da ti ne pride v oči, saj lahko peče.

Zaščita kože po britju

Preden se začneš briti, nanesi kokosovo olje, da boš preprečile draženje. Če boš peno nadomestila z oljem, boš tudi lažje umila britvico.

Proti gubam

Če boš kokosovo olje nanašala okoli oči in na podočnjake, se ti bodo gubice pojavile pozneje.

Zdravi mozolje

Kokosovo olje nanesi na mozolj in ga pusti delovati 15 minut. Potem ga speri s toplo vodo in pusti, da se obraz posuši na zraku. Antibakterijske učinkovine, ki so v kokosovem olju, bodo povzročile, da se mozolji posušijo.

Spodbuja rast las

Kokosovo olje nanesite na področja, kjer imate redke lase ali dlake. Lahko tudi na predel obrvi, če so bolj redke, saj to spodbudi obnovo in ponovno rast celic.

Proti sončnim opeklinam

Če ste pretiravale s sončenjem in imate opekline, nanje nanesite kokosovo olje, ki bo kožo pomirilo.