Ko greš naslednjič k frizerju, ga obvezno vprašaj TOLE!

Vsi se dobro in čisto drugače počutimo, ko imamo dober dan za lase, je tako? Pametno je, da od obiskov frizerja ne odnesemo samo nove pričeske, ampak tudi kakšen nasvet več, ki ne samo, da nam bo koristil pri oblikovanju las, ampak nam bo tudi uporaben pri negi las doma. 

Ko greš naslednjič k frizerju, ga obvezno vprašaj TOLE! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 5. 2017

1. Kako prilagodim stil in obliko pričeske glede na obliko mojega obraza?

To, da ti je všeč en stil pričeske, še ne pomeni, da je najbolj optimalna zate in za tvoj obraz, zato je treba upoštevati, kakšno obliko obraza imaš. To še ne pomeni, da se moraš od svoje najljubše frizure posloviti, ampak jo samo prilagodiš glede na svoj obraz. Pri tem ti veliko lahko svetuje tudi frizer, ki dobro pozna vse tehnike striženja za različne oblike obraza.

2. Ali bo nova pričeska pristajala moji naravni teksturi las?

Enaka pričeska lahko izgleda popolnoma drugače na ravne ali skodrane lase, zato se je o tem potrebno prej posvetovati. Razmisli, koliko časa želiš preživeti pri oblikovanju pričeske doma in koliko se ti izplača 'potrpeti' in preživeti časa pred ogledalom za tisto želeno pričesko? 

3. Ali bo nova pričeska sovpadala z mojim življenjskim in osebnim stilom?

Če si želiš spremembe in novega vetra v laseh, je potrebno premisliti tudi o življenjskem stilu, ki ga živiš in osebnem stilu ter kako se bo nova frizura temu pridružila. Na primer, če želiš imeti kratke lase in veliko telovadiš, ali ti bo nadležno, da si las ne spneš v čop?

Premisli in dobro pretuhtaj drzne odločitve, da jih ne boš potem obžalovala. 

4. Katera barva pristaja moji polti in bo najboljša za izbran letni čas?

Nekatere barve so prav ustvarjene za določen ten polti, pa tudi za letni čas in tudi to je potrebno upoštevati, saj se ten kože skozi leto spreminja

5. Kateri barvni toni se najbolj podajo barvi moji oči?

Sprememba pričeske in barve las spremeni seveda tvoj celotni videz, zato je treba biti pozoren tudi na tvoj podton kože in barvo oči. Včasih je dovolj že kanček toplega ali hladnega odtenka, pa bodo tvoje oči čisto drugače zaživele in zasijale kot sicer.

6. Ali bo barva spremenila ali uničila mojo naravno teksturo las?

Že ko govorimo o barvanju las, ima seveda tudi to negativne posledice na tvoje lase in jih lahko uničuje. Tudi o tem moraš nujno govoriti s svojim frizerjem.

Če si boš zaželela korenite spremembe barve, boš morala to, da bo barva, oziroma peroksid poškodoval tvoje lase, morda bodo malce bolj grobi na dotik, vzeti v zakup, a vseeno naj ti frizer, ali še bolje strokovnjak za barve - kolorist, svetuje, kaj lahko naredi za tvoje lase, ti razloži, kakšna je to obremenitev za tvoje lase in podobno. 

7. Kako je z obnavljanjem pričeske in barve?

Nujno vprašanje, ki ga je potrebno zastaviti frizerju, je tudi, na koliko časa boš morala prihajati po osvežitev barve, na striženje, da boš obnavljala svojo želeno pričesko.

Nekatere kratke frizure je treba zelo pogosto striči, prav tako če imaš temne lase in si želiš imeti svetle, se ti bo narastek zelo hitro poznal, zato premisli, ali morda ni bolje, da se odločiš za balayage ali tehniko prelivanja barv?

8. Kako pričesko stiliram doma?

Vse smo že to doživele: ko smo prišle od frizerja z bajno frizuro, v trenutku, ko pa smo si doma prvič oprale lase, pa nismo vedele, kaj naj z njimi in kako naj jih pravilno oblikujemo.

Zato o tem povprašaj tudi svojega frizerja, kako je z domačo nego, ali je zahtevna in podobno. Nato pa na podlagi vseh informacij sprejmi pravo odločitev.

9. Katere izdelke in produkte potrebujem za svojo novo pričesko?

To je samo podaljšek prejšnjega vprašanja in odgovora. Za dober stajling so seveda pomembni tudi dobri in pravi izdelki, zato nujno povprašaj svojega frizerja, ali je potrebno kaj, kar potrebuješ za dober stajling las, še dokupiti.

Detajli in podrobnosti naredijo bistveno razliko

10. Kakšen je profesionalni nasvet za nego las doma?

Stajling las ni vse, na kar se moraš fokusirati, ko prideš domov.

Kako boš za svoje lase skrbela in negovala, je odvisno tudi od tega, koliko časa bo zdržala barva in podobno

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

Vir: The List

Priporočamo še: Priznamo, čez te lepotne napake smo šle me (ne naredi jih še ti)! in 7 lepotnih trikov, ki obnorijo moške

Nujno preberi tudi: VROČE: Inja Zalta posnela zelooo seksi fotografije: Jo prepoznaš?