Uporabljaš črtalo za oči? Velika verjetnost je, da delaš NAPAKO, ki te POSTARA

Strokovnjaki razkrivajo, kako boš videti veliiiiiiko bolj sveža in urejena! 🥰

Uporabljaš črtalo za oči? Velika verjetnost je, da delaš NAPAKO, ki te POSTARA (foto: Profimedia) Profimedia
2. 9. 2021

Čeprav skrbiš za svoje telo s telovadbo, obrazno jogo, zdravo prehrano in retinolovim oljem, in si res videti mlajša, kot kaže tvoj emšo, lahko vse pokvariš, ko se lotiš ličenja.

Ličenje le redko pomlajuje, ponavadi postara. Samo pomisli na vse močno naličene 14-letnice, ki bi jim z lahkoto pripisala 22 let.  

Ja, tudi pri višji starosti se poznajo dodatna leta, ki jih ustvarijo ličila. Temu pa se lahko izogneš, če se ogibaš glavnih napak ličenja.

Napaka #1: Pretemno črtalo

Čisto iskreno, črno črtalo bi lahko za dnevno rabo kar ukinili ... ne glede na starost. Ko se staramo, se nam koža okoli oči tanjša in postaja manj čvrsta. Zakaj si torej želimo, da bi bile videti še bolj utrujene, kot že smo?

Raje izberi svetlejši odtenek - rjavo na primer. Ali še bolje - uporabi barvo, ki bo poudarila barvo tvojih oči.

Modrooka dekleta izberite bakreno rjavo, zelenookice slivovo vijolično, rjave oči pa bo najbolj popestrila mornarsko modra.

Napaka #2: Pozabljaš na obrvi

Če si šla skozi fazo preveč populjenih obrvi, se verjetno iz dobrega razloga zdaj ogibaš preoblikovanja svojih gosenic. Naj ti povemo, da obrvi uokvirjajo obraz, zato njihovo stanje ni čisto nepomembno. 

Malo gela za obrvi lahko naredi opazno razliko. Če so tvoje obrvi redke, jih rahlo zapolni s svinčnikom za obrvi (ne pretiravaj in izberi barvo, ki ni temnejša od tvojih dejanskih obrvi). Dlačice nato počeši navzgor in na stran. Dobila boš občutek, da si si ravnokar vbrizgala botoks, a brez igel.

Napaka #3: Rišeš po notranjosti veke

Si se zataknila v fazi emo otrok? Lepo te prosimo, da s temi neumnostmi takoj prenehaš. Ne samo, da barvanje notranjega roba spodnje veke pomanjša tvoje oči, tudi postara te in zmaliči ten tvoje kože. Nas pa preprosto žalosti.

A je ena izjema! Notranjo veko lahko pobarvaš s svinčnikom kožne barve, kar bo optično povečalo tvoje oči. Videti boš tudi bolj budna.

Napaka #4: Napačen korektor

Tudi ko urejaš svoje Insta fotke paziš na barvo usklajenost, kajne? Če imaš vidne podočnjake in svetlo polt, izberi korektor v malce rožnati barvi. Če si temnejše polti, ti predlagamo podtone oranžne in rumene.

Izberi barvo za odtenek ali dva svetlejša od tvoje običajne barve kože in pudra, da ne boš videti kot enolična stena.

Napaka #5: Preveč občrtano oko

Kot že omenjeno, prerasli smo obdobje goth mode, prav tako smo že zdavnaj zapustili čas, ko je bil v modi 'smokey eye'. Zapomni si - očrtovanje zgoraj in spodaj je stvar preteklosti. Se lahko strinjamo? 

Če si mnenja, da moraš poudariti spodnjo linijo trepalnic, uporabi ozek poševen čopič, ga navlaži in s senčko za oči nežno obrobi zunanji kotiček spodnje veke. Črtalo na zgornji veki naj bo tanko in subtilno, da bodo oči le rahlo okvirjene.

Napaka #6: Pozabljaš na primer

Stavimo, da si želiš, da bi tvoja ličila na obrazu zdržala čim dlje. Zakaj potem ne uporabljaš podlage? Brez primerja se ličila ugnezdijo v vse pore tvojega obraza in očesa. Do kosila si videti kot stopljen sladoled.

Izberi bazo, ki hidrira. Naj vsebuje hialuronsko kislino, ki bo kožo naredila bolj prožno in napihnjeno. Uporabiš lahko tudi dva različna primerja, enega za obraz in drugega za veke, ki bo senčilo držal na mestu.

Napaka #7: Uporabljaš presuho senčilo

Vemo, da si navajena uporabljati senčko v prahu in da to počneš že celo življenje, a poslušaj ... Obstaja boljša stvar - senčilo v kremi.

Vse se vrti okoli hidracije in mladostne kože. Suho senčilo se usede v gube in jih poudari. Poleg tega pa je tvoja koža zaradi njega tudi vedno bolj žejna. Kremasto senčilo, ki ga lahko namažeš na veke, bo (sploh v kombinaciji s primerjem) zdržalo dlje in ti boš ob tem videti sveže.

Napaka #8: Pretiravaš z bleščicami

Se odpravljaš na koncert Davida Bowieja? Ne? Potem pozabi na bleščice na vekah. Morda se zdi, da le-te kar kričijo "mladost", a imajo ravno nasproten učinek. Namesto, da bi posvetlile tvoj videz, poudarijo suho kožo in majhne gubice.

Raje izberi nevtralne tone in zelo subtilen sijaj. Psst: namesto osvetljevalca lahko uporabiš tudi kokosovo olje.

Napaka #9: Ignoriraš obliko svojih oči

Misliš si, da vse to že veš, a se lahko naučiš tudi česa novega. Tako kot vsaka pričeska ne pristoji tvojemu obrazu, tudi vsak stil ličenja ne ustreza obliki tvojih oči. In kadar je ličenje neustrezno, tvoje oči ne pokažejo vsega svojega potenciala in ti si videti starejša. Če te zanima, kaj pristoji tebi, preberi ta članek.

Fotografije: Profimedia, Giphy

Preberi še: "TA trik je poskrbel, da so moji RAVNI lasje POPOLNO skodrani vsak dan" (izkušnja Slovenke)

Priporočamo tudi: Razkrivamo največje TRENDE obutve za jesen 2019 (+7 NAJ modelov čevljev)