Katera alkoholna pijača najbolj škoduje tvoji koži? (zdaj bo TEKILA tvoja zvesta izbira)

Vse vemo, da lakohol ni ravno najboljši prijatelj porcelanaste polti. Ampak, ali je res, da je žganje tisto, ki na njej pusti najhujše posledice?

Katera alkoholna pijača najbolj škoduje tvoji koži? (zdaj bo TEKILA tvoja zvesta izbira) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 12. 2017

Dermatologi so si na področju alkohola enotni in ni potrebno ravno ugibati, da bi vedeli, kakšno je njihovo mnenje.

Alkohol kožo dehidrira, lahko vodi do zabuhlosti, zatekanja, zaradi velike količine sladkorja pa lahko privede tudi do nastanka aken.

Kljub vsemu pa so strokovnjaki pred začetkom pravega decembrskega rajanja pripravili seznam alkoholnih pijač glede na njihov vpliv na kožo. Te zanima kaj pravijo?

7. "Tekila ni tako škodljiva, kot si morda misliš"

Ker nima toliko sladkorja, je manj tveganja, da bi povzročila kakšna kožna vnetja.

Če preskočiš še sol, pa zdravniki obljubljajo tudi manjšega mačka ... kar seveda ne velja za količine, ki jih preko večera že pozabiš šteti. 

6. "Pivo - slabo, ampak ne zastrašujoče"

Si na primer vedela, da pivo vključuje antioksidante in nekatere druge sestavine, ki blagodejno vplivajo na znake staranja? Ker pivo nima ravno visoke ravni alkohola, ga ljudje navadno pijejo počasneje, zaradi česa naj ne bi imelo tako hudega dehidracijskega učinka, kot druge žgane pijače.

5. "Gin-TONIK ali vodka-tonik? Ne bleščeče, ampak ni tako grozno"

Če si ljubiteljica vodke in gina dermatologi svetujejo, da si prihodnjič omisliš 'dietno' različico, jasno pa je, da je žganje v koktejlih bistveno manj obremenjujoče za kožo kot ostali 'koktajl' dodatki v pijači.

4. "Belo vino - zdaj stvari postajajo resne"

Večina med nami nas je še predobro seznanjenih z glavobolom, ki ga povzroči belo vino, zato v resnici ni nobeno presenečenje, da ni prav nič koristen za kožo.

V belem vinu naj bi bilo veliko sladkorja, kar naj bi pogosto povrzočilo kožna vnetja, kar se tiče kože pa vino nima nobenega pozitivnega učinka. Škoda!

3. "Mojito - precej grozno, še posebej za gube!"

"Sladkor v pijačah lahko povzroči hitrejše znake staranja - alkohol z manj sladkorja izbereš, kasneje se bodo na tvoj obraz prikradle gubice. Kar pa seveda ne piha na dušico vsem velikim ljubiteljem Mojita, ki je poln sladkih sirupov in drugih dodatkov.

Poleg tega pa niso samo gube tiste, ki bi vas ob mojitu morale skrbeti, temveč tudi akne, ki jih pogosto povzroči visoka raven insulina v krvi. Naravnost čudovito!

2. "Margerita - ena najhujših!"

Margeriti se lahko zaradi visokih ravni soli in sladkorjev kar odpovemo! Povzroča namreč zabuhel izgled, ki spominja na strašanskega mačka, da tveganja za nastanek gubic niti ne omenjamo ...

1. "Rdeče vino - NEEEEEEEEEEE!"

Jup, s težkim srcem vam to povemo, pa vendar. Rdeče vino naj bi bilo grozno za vašo kožo, kar pa ste morda že lahko opazile z rdečico, ki že ob prvem kozarcu navadno 'napade obraz'. Prav zaradi nje je rdeče vino obsolutno najhujša izbira za tiste, ki se soočate z intenzivnejšo obliko rdečice.

Preberi še: Ko me ljudje vprašajo, zakaj nimam otrok, hočem, da vedo TOLE!

Priporočamo tudi: Tara Zupančič navdušila s čudovito dobrodelno gesto