Na lase bomo nanašale samo še TOLE! (TOP nasvet za lepše lase)

Negovalna olja lahko prav prijetno pobožajo tudi suhe, mastne ali občutljive lase, le izbrati moraš pravo! ;)

Na lase bomo nanašale samo še TOLE! (TOP nasvet za lepše lase) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 3. 2018

1. Arganovo olje

Tip las: suhi in neukrotljivi lasje

V domačem Maroku ga imenujejo kar tekoče zlato, v lasni industriji pa so ga najprej začeli intezivno uporabljati v Angliji. Bogat je namreč s kislinami in vitaminom E, ki neukrotljive in suhe lase uspešno spreminja v mehkejše in z več sijaja.

2. Kokosovo olje

Tip las: vsi tipi las

Kokosovo olje je ultimativni multipraktik, saj ga lahko uporabljate na vseh tipih las (ja, tudi na mastnih!). Poleg las, bo nega s kokosovim oljem poskrbela tudi za zdravo lasišče, saj je bogato z vitamini in minerali.

3. Olje makadamije

Tip las: zelo suhi in poškodovani lasje

Olja oreščkov naj bi bila med vsemi najbolj intenzivna, med njimi pa makedamija velja za tisto, z največjo vsebnostjo hranljivih snovi. Na zelo suhih laseh jo uporabi kot tedensko masko ali pa olje na konice nanesi takrat, ko se ti to zdi potrebno.

4. Mandljevo olje

Tip las: lasje s prhljajom

Mandljevo olje velja za lahkotno olje, ki je bogato z antioksidanti, vitaminom E in beljakovinami, prav tako pa se lahko pohvali z visoko vsebnostjo magnezija, ki pomaga pri hitri rasti las. Če je tvoje lasišče občutljivo, poskusi z masažo z mandljevim oljem.

5. Olje marule

Tip las: za vse tipe las

Če ti vonj olj iz oreščkov ni všeč, ti bo ta zagotovo bolj po godu, saj ima prijeten sadni vonj. Ker je bogato z vitaminom C, naj postane tvoja obvezna oprema ob prihodnjih obiskih plaže. Tvoje lase bo namreč zaščitilo pred izsušitvijo, ki jo povzročila slana voda in sonce.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Mojca Fajs iz The Biggest Loser Slovenija presenetila z neverjetno preobrazbo!

Priporočamo tudi: Spoznaj žensko, ki je Buraku Ozcivitu (Moja boš) zlomila srce