Kako skrbeti za lase, da bodo taki, kot jih ima Ariana Grande

Ali ni kar malo ironično je, da lasje hollywoodske zvezdnice Ariane Grande vedno blestijo v vsej svoji lepoti, ko pa vsak dan uporablja različne pripomočke in tono izdelkov, pred katerimi te vsak dan svarijo, ker naj bi močno škodovali zdravju tvojih las. Kako ji to uspe? Kje se skriva trik?

Kako skrbeti za lase, da bodo taki, kot jih ima Ariana Grande (foto: Schutterstock) Schutterstock
19. 7. 2016 | Promocijsko sporočilo

Vsak dan, vedno in povsod se drži naslednjih pravil in nikoli ne pozabi, da so lepi lasje odraz zdravja celega telesa.

1. pravilo: Vitamini in minerali so nujni

Sama veš, da se poleti tvoji lasje še hitreje poškodujejo in izsušijo, ker pa bi jih rada ukrotila za večerni pobeg, uporabljaš še likalnik za lase, različne spreje in utrjevalce, ki prav nič dobro ne vplivajo na zdravje tvojih las.

Lasje, ki so poškodovani in suhi, potrebujejo nego od znotraj! Zvezdnica ve, da je zdravje lasišča pogojeno z ravnovesjem vitaminov in mineralov, ki jih vnaša v telo. Zato so dodatki vitaminov in mineralov na njenem seznamu 'Niti slučajno ne pozabi!'. Vitamini, ki zagotavljajo zdravje lasišča in spodbujajo, da lasje rastejo hitreje, da so bolj močni in debeli, so vitamini skupine B (predvsem biotin) in minerali (železo, cink in baker) ter aminokislina cistin.

2. pravilo: Najboljša prijateljica lasem je stara bombažna majica

Frizerji, ki skrbijo za lepoto las hollywoodskih zvezdnic, razkrivajo trik s staro bombažno majico, ki ga lahko tudi ti, navadna smrtnica, upoštevaš, ko si umivaš lase. Mokri lasje so veliko bolj občutljivi in nagnjeni k lomljenju, zato so groba vlakna brisač preveč agresivna in rezultat po brisanju je ogromno število zlomljenih las. To res moraš preizkusiti, zato si naslednjič po umivanju las lase obriši z majico.

3. pravilo: Uporabi prste in pravo krtačo

Zelo pomembno je, kakšno krtačo uporabiš pri razčesavanju mokrih las. Prvo pravilo, ki se ga drži Ariana Grande, je, da najprej razčešeš vse lase s prsti, potem pa uporabiš krtačo, ki ima čim manj ščetin. Najboljše krtače so tiste z redkimi kovinskimi ščetinami, saj poleg tega, da razčešejo lase, tudi nežno masirajo lasišče. Nikoli ne uporabljaj gostih krtač, močno nategovanje las seveda povzroči, da se ti zlomijo. Z lasmi bodi nežna.

4. pravilo: Pri oblikovanju las uporabi zaščito

Tega pravila nikakor ne smeš nikoli spregledati, saj bodo le tako tvoji lasje vedno sijali, čeprav jih boš toplotno obdelovala, oblikovala, barvala ... Zvezdnica svoje lepe lase pred oblikovanjem zaščiti z ustreznimi in kakovostnimi negovalnimi izdelki. Da bodo tvoji lasje krepki in zaščiteni pred neželenimi površinskimi poškodbami, moraš uporabiti dober šampon. Ampak res dober! Tak, ki obnavlja poškodovano površino, jo zgladi in da lasem naraven lesk.

Nega za lase po vzoru zvednic

Naj bodo tudi v vročih poletnih dnevih dermatološki šampon Fitoval in kapsule Fitoval tvoja formula za gladke in sijoče lase!

To lahko dosežeš z uporabo dermatološkega šampona Fitoval za poškodovane lase. Vsebuje aktivne sestavine, ki obnavljajo poškodovano površino las, povrnejo jim naraven lesk in zgladijo površino.

  • Lecitin in pšenični proteini na lasni površini ustvarijo zaščitni film, ki pomaga zapreti raze ter lase s tem zavaruje pred zunanjimi vplivi in izsušitvijo.
  • D-pantenol ustvarja zalogo vlage tudi v globljih plasteh las in lasišča.
  • Kopriva izboljšuje prekrvljenost lasišča, žajbelj pa deluje antiseptično.

Celostno dermatološko nego poškodovanih in suhih las zaokrožajo kapsule Fitoval, ki zagotovijo prehrano od znotraj. Kapsule Fitoval formula so posebej prilagojeno prehransko dopolnilo. Vsebujejo kvas, vitamine skupine B, med njimi tudi biotin, aminokislino cistin, ter minerale železo, cink in baker.

  • Biotin in cink prispevata k ohranjanju zdravih las.
  • Vitamin B12, folat, železo in cink imajo vlogo pri delitvi celic.
  • Cink prispeva tudi k ohranjanju zdravih nohtov.

Več o liniji za poškodovane lase Fitoval in o ostalih izdelkih Fitoval (proti izpadanju las, proti prhljaju) lahko prebereš na www.fitoval.si