Preveri, kateri frufru ti najbolje pristaja glede na OBLIKO OBRAZA

Preden se odločiš za frufru, preveri, kateri najbolje pristaja obliki tvojega obraza.

Preveri, kateri frufru ti najbolje pristaja glede na OBLIKO OBRAZA (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2021

"Naj si naredim frufru ali ne?" Ne glede na to, ali si pravkar šla skozi težek razhod ali se počutiš, da imaš dolgočasno pričesko, si verjetno svojemu tesno povezanemu krogu tako ali drugače postavila to vprašanje.

Toda, kot verjetno že veš, frufru ni primerrn za vse. Pravzaprav, če pogledaš vse svoje najljubše zvezdnice s frufrujem, boš opazila, da ima vsaka drugačno obliko obraza. Če razmišljaš o tem, da bi si jeseni omislila frufru, si naprej preberi naše nasvete, ki ti bodo pomagale natančno določiti, kateri frufru pristaja tvojemu obrazu.

Ko razmišljaš o preizkušanju frufruja, je oblika tvojega obraza pomemben dejavnik, ki ga moraš upoštevati.

Kako pa jo določiš? No, za začetek, za tiste z okroglo obliko, se stranice obraza rahlo upognejo navzven. Brada je zaobljena, ličnice pa so najširši del obraza. Kar se tiče dolge oblike, je obraz daljši, kot je širok. Poleg tega so čelo, ličnice in čeljust enako široki.

Če je tvoj obraz ovalne oblike, je čelo le nekoliko širše od ukrivljene brade - predstavljaj si okoli obrnjeno jajce. In podobno kot dolg obraz, ima ovalna oblika mehkejšo brado in nekoliko bolj ukrivljene stranice obraza. Nenazadnje, če je tvoj obraz kvadraten, so stranice obraza ravne, čeljust pa ima minimalno krivino. Obraz je skoraj tako širok kot dolg.

Zdaj, ko si določila obliko svojega obraza, si poglej še najboljšo vrsto frufruja, ki jo bo dopolnjevala. Nova sezona, novi ti.

Okrogla oblika

Za okroglo obliko obraza sta primerni dve vrsti frufruja. Prvi je stranski, ki pokaže čelo in naredi obraz manj okrogel. Drug je teksturiran frufru, ki da obrazu pravo dimenzijo in ga naredi bolj oglatega.

Podolgovata oblika

Dolge oblike obraza se odlično prilegajo ravno odrezanim frufrujem. Raven frufru pomagajo razširiti videz dolgega obraza in poudariti oči. Druga možnost je frufru, počesan na stran, ki pokriva čelo. Ta dolžina zadene ličnico in razširi obraz.

Ovalna oblika

Ovalni obraz je idealna oblika za frufru, saj mu pristaja vrsta stilov, odvisno od teksture, linije las in osebnosti posameznika. Ravno odrezan frufru poudari oči in hkrati mehčajo obraz. Večina dolžin las bo delovala pri frufruju, počesanim na stran. Če iščete oster videz, poskusite s kratkim teksturiranim frufrujem. Nazadnje “Brigitte Bardot frufru" - daljši in debelejši- s srednjim delom, ki kaže malo čela, je kot nalašč za ovalno obliko. 

Kvadratna oblika

Ko govorimo o kvadratnih oblikah obraza, dolg frufru, počesan na stran, odmakne pogled od čeljusti in zmehča videz. Popolnoma raven frufru je  zahteven za kvadratno obliko, vendar dodajanje teksture z daljšimi prameni ob straneh uokvirja obraz.

Fotografije: Profimedia

Vir: Elle.si

Preberi še:

Priporočamo tudi: