Kako do lepe kože v predelu dekolteja?

Rada bi nosila odprta oblačila, ki razkrijejo kar nekaj gole kože, a ti dela grozne preglavice nečista koža v predelu dekolteja. Stop! Spodaj najdeš 4 načine, kako do lepe kože v tem predelu.

Kako do lepe kože v predelu dekolteja? (foto: Profimedia) Profimedia
21. 7. 2016

Kako do lepe kože v predelu dekolteja?

1. Mozoljčki

Če se tvoja koža na predelu okoli prsi masti in je nagnjena k nastajanju mozoljev, lahko težavo odpraviš z vsakodnevno uporabo ustreznih izdelkov. Nega obsega enake korake kot pri čiščenju kože obraza: zjutraj in zvečer kožo umiješ z gelom z drobnimi zrnci, osvežiš s tonikom in nanjo naneseš nego. Podobno očistiš tudi kožo na zgornjem delu hrbta in predelu ramen, kjer je posebno veliko znojnic.

2. Dlačice

Ker lahko britje in voskanje razdraži občutljivo kožo na prsih, je najboljši način, s katerim se znebiš dlak na tem delu telesa, puljenje s pinceto.

3. Alergije

Rdečo in/ali srbečo kožo velikokrat povzroči material, iz katerega je narejen modrček, detergent za pranje perila ali celo tvoj parfum. Uporabi primerno kremo, ki ti jo je predpisal zdravnik, in poskušaj odkriti, kaj je sprožilo odziv. Namesto modrčkov iz sintetike raje nosi bombažne, za nego kože pa izbiraj izdelke za občutljivo kožo.

4. Strije

Te trajne rdeče ali belo obarvane spremembe na koži nastanejo zaradi mehanskega raztezanja (pridobivanje teže, hujšanje ali nosečnost). Lahko pa je razlog tudi hormonsko neravnovesje v koži. Videz strij lahko omili in prepreči njihov ponovni nastanek ustrezna nega proti strijam.

Preberi še: Preizkusili smo eno izmed najprestižnejših anti-age kozmetik na svetu in 5 nasvetov, da bodo vaši lasje tudi poleti skrbno negovani in sijoči