Imaš redke lase? TAKO bo tvoja kita čudovita in gosta (najljubši TRIK uredništva)

Prav si slišala, gre za misijo 'mogoče'.

Imaš redke lase? TAKO bo tvoja kita čudovita in gosta (najljubši TRIK uredništva) (foto: Shutterstock) Shutterstock
29. 8. 2021

Zdi se, da bujne in razkošne pričeske preplavljajo naše zaslone, medtem ko so redkejši in tanjši lasje v manjšini, katere članica sem tudi sama (se mi pridružiš?). Naj ti zaupam, da nas ni tako malo.

Mati narava nam je na glavo res posadila malce manj keratinskih paličic, vendar so zato med drugim poletja pri nas veliko bolj vzdržna, budžet za frizerja pa skromnejši (jej, novi čeveljci). Naj ti še prišepnem, da večina prelestnih kit, ki si jih v telefonu shraniš za navdih pri frizerju, prav tako ne nastane iz nič, temveč s pomočjo veliko spreja za volumen las in kopico profesionalnih trikov, ki jih lahko spoznaš v nadaljevanju.

1. Začni z vlažnimi lasmi

Uporabi zajetno mero pene za volumen las (poizkusi Kérastase Mousse Bouffante, 150 ml, 19,90 €) in jo vtri v svoje lase, nato pa obrni glavo navzdol in jih začni sušiti. Pri tem si lahko pomagaš s prsti, da bodo prej suhi.

2. Razčeši jih

Nato uporabi sprej za teksturo las (kot je Revlon Professional Be Fabulous Daily Care, 80 ml, 17,55 € ali Syoss Texture, 3,40 €) in ga nanesi vse od sredine las do konic.

3. Lase položi čez ramo in jih razdeli na tri dele ter iz njih spleti običajno kito

Pazi, da bo čvrsta in dobro speta ter se med samim postopkom ne bo razdrla (ne skrbi, na koncu bo bolj razpuščena in ohlapna). Nadaljuj vse do konca kite in lase spni s tanko elastiko.

4. Poskrbi za volumen in obliko las

Na kito nanesi kanček pudra v prahu (Redken Texturize Powder Grip 03, 14,20 €), nato pa jo začni nežno in počasi raztegovati. Vleci in dodajaj puder toliko časa, dokler tvoja kita ne bo dobila malce namerno neurejenega, boemskega pridiha.

Ali pa … lahko izbereš podaljške

Posežeš lahko tudi po podaljških 'clip-on' (preveri na lasni-podaljski.net ali theheartcompany.co), ki jih pripneš v lase in se ujemajo s tvojo barvo in dolžino las. Se ti zdi, da je tvoj odtenek ravno nekje vmes? V tem primeru izberi raje svetlejšega, saj so tvoji lasje že naravno videti bolj svetlo pri konicah. Če imaš občutek, da so tvoji podaljški malce togi, potegni na plano orodja za oblikovanje las.

Skodraš jih lahko skupaj s svojimi lasmi in pred spletanjem tako pridobiš nekaj teksture. Če si volumna želiš bolj kot vikend oddiha na obali, lahko torej združiš svoje podaljške skupaj z zgornjimi koraki in zaživiš srečno do konca svojih dni (kot Zlatolaska).

Po predlogi Chloe Metzger prevedla in priredila A. G.

Fotografiji: Shutterstock