Top frizura - v igri so nove barve

Pozabi na običajne pramene. Prav zdaj so v modi barvne različice, s katerimi boš še kako opazna.

11. 7. 2012

Kontrastno

Po modnih brveh sodeč, je blond barva v zatonu, a – bam! – pojavila se je v novi kombinaciji. Če si temnolasa in imaš svet­lejše pramene, pusti, da ti lasje zrastejo nekaj centimetrov in bo narastek opazen (kot pri Rihanni). Za dramatičen videz Miley ali Ciare poišči strokovnjaka, ki ti bo lase pobarval s čopičem tako, da ti bo posvetlil konice, in če je treba, potemnil narastek. Cosmo nasvet: najbol­je je, da si lase umiješ dva dni pred barvanjem. Tako je lasišče zaščiteno z lastno maščobo, morebitni izdelki za oblikovanje in umazanija na laseh pa na rezultat nimajo vpliva.

Rožnato zlata

Lani je med rdečimi kraljevala oranžna, a letos je hibrid med zlato in jagodno najbolj vroč trend, ki zapeljuje tako na modnih brveh kot na rdečih preprogah. Če si svetlolasa, potem si lahko lase pobarvaš tudi sama doma. Cosmo nasvet: vseeno pred nakupom za končni rezultat preveri barvno karto, in če imaš narastek, barvo najprej nanesi nanj,15 minut pred koncem pa še na preostale lase in konice. Temnejši lasje? Barvanje prepusti frizerju, da ne boš na koncu oranžna, kar se pogosto zgodi, če se npr. sama iz rjave želiš preleviti v svetlejšo rdečelasko.

Mavrična paleta

Ko je ob začetku leta svoje čudovite blond lase nežno okrasila z roza pramenom January Jones, si niti predstavljali nismo, da jo bodo do poletja posnemale številne zvezde zelo različnih stilov. A očitno so mavrični prameni pisani na kožo vsem, če le upoštevamo: blondinke so seksi z rožnato, oranžno ali svetlo modro, rjavolaske pa z vijoličasto, zeleno ali pariško modro. Cosmo nasvet: svoje lase lahko za krajši čas okrasiš kar s čopkom umetnih las, barvanje pa prepusti frizerju (ker ima na voljo veliko odtenkov in ker te bo to stalo manj, kot če bi kupovala več škatlic barve).

Črna magija 

Ta barva, nekoč rezervirana bolj za darkerice in vamp ženske, je nenadoma postala del glamuroznega stila hollywoodskih zvezd, zahvaljujoč popularnosti Sneguljčice v letošnjem letu. Čudovito poudari svetlo polt, ob njej pa izstopijo tudi svetle oči. Če se boš barvala sama, uporabi naravne formule, ki dajo veliko leska. Cosmo nasvet: če imaš lase že pobarvane, jih tudi potemniš (tako kot svetliš) lahko za največ dva tona. Do črnolaske se boš tako prelevila postopoma, z več barvanji.

Zbeljeno

Platinasta, najbolj opazna blond barva, je tudi najzahtevnejša za barvanje doma. Zato obišči strokovnjaka, da izbere srebrni ali zlati podton platinaste. V vsakem primeru boš videti nekoliko hladna, ledena princesa. Cosmo nasvet: Pozor, takšna barva je lepa le na res zdravih laseh, zato priporočamo intenzivno nego z masko tako pred barvanjem kot tudi po njem.

Rezultati barvanja doma

Ker nisem želela velike spremembe barve, sva s strokovnjakom izbrala odtenek  Subrina Supreme, 64/Kostanj. S končnim videzom sem bila zelo zadovoljna, saj je bila barva las še boljša, kot sem pričakovala. Tudi prijatelji so bili navdušeni nad spremembo ter so me pohvalili, da mi zelo pristaja! Delavnica me je o barvanju naučila res veliko novega. Najlepša hvala za to priložnost in novo znanje, ki mi bo pomagalo moje lase ohraniti lepe ter zdrave! – Kristina

Pobarvala me je cimra (to je najina utečena praksa), vendar z upoštevanjem novih trikov, ki sem jih spoznala na delavnici: najprej sva pobarvali narastek, pustili barvo delovati 40 min, šele nato pa sva jo nanesli na preostale lase za deset minut. Z barvo sem zelo zadovoljna, izpolnila je moja pričakovanja in vesela sem, da mi je Subrinin strokovnjak izbral prav ta odtenek. V priponki pošiljam fotografijo nove barve. – Urška

Za obstojnost barve

Ta trio v svojo lepotno rutino vključi zato, da bo barva živahna in obstojna dlje, kot bi morala biti.

Brez sulfatov

Takšna naj bosta šampon in balzam, da bodo lasje dolgo sijoči in živahne barve. Izberi L'Occitane Šampon in balzam za obnovljen lesk barvanih las, ker vsebujeta UV-filtre in naravna eterična olja.

UV-zaščita

Sončni žarki povzročijo bledenje barve, zato jih zaščiti s klobukom in pršilom z UV-zaščito, npr. Orofluido Sahara, ki hkrati neguje z mešanico treh čudovitih olj.

Barvi prijazni oblikovalci

Običajno izdelki za npr. volumen vsebujejo alkohol, ki uniči barvo, zato poišči takega, ki ga ne, kot je L'Oréal Paris Ever Style Volume Root Lifting Spray.

Pripravila: Nika Veger, fotografije: Profimedia.si, Shutterstock